British, junior, school, voorschoten, den haag, hague, english, education, netherlands
British, junior, school, voorschoten, den haag, hague, english, education, netherlands
British, junior, school, voorschoten, den haag, hague, english, education, netherlands
British, junior, school, voorschoten, den haag, hague, english, education, netherlands

British Junior School

Den Haag

Ontwerp1995

Bouwperiode1995 - 1997

OpdrachtgeverThe British School Nederland

TeamDirk Jan Postel, Luuk de Boer, Nick Marks, Jeroen Leemans, Peter Steegers Wendy Kroon, Bernard jan Kahman, Reinier van Huijcksloot, Laura Stevens, Nol van den Boer en Patrick Keijzer

GFA6187 m²

Doorslaggevend voor de British Junior School is de ligging op het buitenterrein van een voormalig zwembad, dat onderdeel vormt van een groene zone. In het gebogen bouwdeel aan de tuin zijn alle klassen ondergebracht. Het rechte deel bevat de overige functies. Ertussen bevindt zich een vide die het gebouw in alle richtingen begrijpelijk maakt. Als je je door het gebouw beweegt, worden steeds wisselende dimensies van transparantie zichtbaar. De tuingevel werkt als passieve zonnecollector. In de winter wordt zonlicht door de lamellen toegelaten, terwijl bij hoge zonnestand de warmte wordt geweerd.

Scholenbouwprijs 1998
 

Print