kraaijvanger kantine provinciehuis interieur
kraaijvanger exterieur provinciehuis
kraaijvanger raadszaal statenzaal provinciehuis het nieuwe werken
kraaijvanger kantoren provinciehuis het nieuwe werken
kraaijvanger provinciehuis het nieuwe werken trap interieur
kraaijvanger kantoren provinciehuis het nieuwe werken trap
kraaijvanger provinciehuis het nieuwe werken interieur

Proviniciehuis Overijssel

Zwolle

Ontwerp2002

Bouwperiode2002-2007

OpdrachtgeverProvincie Overijssel

TeamDirk Jan Postel, Daniela Schelle, Dittie Bakker, Ad Dekkers, Bart van der Werf, Hans Dopper, Imco de Man, Joost Smorweenburg, Karin Wolf, Michel Gerrets, Nol van den Boer, Patrick Keijzer, Wim van der Torre

GFA28760 m²

Provinciehuis Overijssel is een respectvolle renovatie van het gebouw dat Marius Duintjer ontwierp in 1972. De onderlinge samenhang, de plasticiteit, ruimtelijkheid, materialisering en detaillering zijn volledig behouden. Aan de buitenzijde is alleen de klassieke oranje zonwering vervangen door een print van eikenbladeren.

De vloervelden, ooit als kantoortuin bedoeld, zijn ingericht voor modern kantoorconcept met gevarieerde, persoonsongebonden werkplekken. De statenzaal heeft uitzicht gekregen en is open en dynamisch geworden.

Het interieur van het Provinciehuis Overijssel is door Kraaijvanger functioneel, technisch en esthetisch volledig gemoderniseerd. Motieven uit de Overijsselse cultuur zijn verwerkt in elementen die het nieuwe, flexibele interieur sfeer en identiteit geven. De betonwand rondom de statenzaal heeft een goudkleurige afwerking gekregen. In het interieur zijn de kunstwerken van André Boone aangepast en opnieuw geplaatst. Op het dak is een ‘staande tekening’ van Jeroen Henneman geplaatst.

Print