Huis Breedveld, villa, rotterdam, interieur
Huis Breedveld, villa, rotterdam, interieur
Huis Breedveld, villa, rotterdam, interieur
Huis Breedveld, villa, rotterdam, interieur

Villa Kralingen

Rotterdam

Ontwerp2011

Bouwperiode2011 - 2012

Opdrachtgeverprivate

TeamDaniela Schelle en Leendert Spreij

GFA180 m²

De villa is gebouwd begin jaren 80 van de vorige eeuw aan het Onderlangs in Rotterdam Kralingen. Zowel intern als extern is het woonhuis ingrijpend verbouwd, gerenoveerd en voorzien van nieuwe technische installaties. De woning is geheel gestript, verbouwd en aangepast aan de woonwensen van de bewoners. De opdracht was om de bestaande woning om te bouwen en maximaal uit te breiden in de stijl van het originele woonhuis. De eigenaren wilden graag meer ruimte creëren. Aan de zijkant kon bijgebouwd worden (totaal 180m³) waardoor er veel extra ruimte ontstond. De verbouwing paste in het oorspronkelijke uiterlijk van de woning, Zo is de balans gezocht tussen de bestaande en nieuwe bouwvolumes en is het bestaande isostuc op de uitbreiding doorgezet waardoor er een samenhangend geheel ontstond. De woning is voorzien van een onderheid terras met optimaal zicht op de mooi aangelegde tuin.

Iedere etage heeft een metamorfose ondergaan doordat aan de zijkant over twee lagen is uitgebreid. Op de woonlaag (tuinniveau) is de woning voorzien van een ruime entreehal, toiletruimte, tuinberging en trap naar de 1e verdieping. Op de verdieping zijn een logeerkamer en een royale badkamer bijgebouwd. De oorspronkelijke kamers van de woonverdieping zijn omgevormd tot een vloeiende woonruimte. Een grote vide met semi-transparante glazen loopbrug vormt het logistieke en herkenbare hart van de woning. Deze loopbrug verbind op de 1e verdieping, de trap,badkamer en logeerkamer met de overige kamers.

Het kleurgebruik is ingetogen. Door zowel vloeren, wanden en plafonds in wit tinten uit te voeren krijgt dit nog meer de functie van bindend element in het huis. De tinten brengen rust in het kleurbeeld. Terugkerend in het totale project is het gebruik van glas, spuitwerk, Corian en essenhout in vloeren, wanden en speciaal ontworpen meubilair zoals bijvoorbeeld de inbouwkasten, nissen, garderobes en keuken.

In de dagsituatie komt door de horizontale lamellen prettig helder daglicht binnen. Het afgewogen verlichtingsplan en de toepassing van bijzondere armaturen geeft het woonhuis 's avonds een heel andere, intieme sfeer, mede doordat de toegepaste kleuren een andere, warmere tint krijgen.
 

Print