WoWiTra

IJsselstein

Ontwerp1999

Bouwperiode1999-2002

OpdrachtgeverAhold Vastgoed

TeamHans Goverde, Robbert Dommisse, Stéphane Ganeff, Martin van Kessel, Ton Ringeling, Martin van Kessel, Edward Timmermans, Theo Hofstede, Martin Penninga

GFA4400 m²

Het uitgangspunt van een geïntegreerd ontwerp voor WoWiTra IJsselstein,  wordt verwezenlijkt door alle functies onder een groot stedelijk dak te situeren. Door de woningen op te lichten manifesteert de supermarkt zich optimaal langs de as, die de uitbreidingen van IJsselstein verbindt met het historische centrum. 

De woningen zijn georganiseerd rondom een verstild binnenhof die deels overdekt is door een dak. De aan spanten opgehangen bruggen verschaffen de appartementen privacy, doordat een klassieke galerij langs de gevel vermeden wordt. Het dak boven de sneltramhalte IJsselstein/Benschopperpoort verbeeldt het station.

Het ontwerp is gematerialiseerd met natuurlijke materialen: een Western Red Cedar gevel behandeld met olie, glas, een aluminium kap, houten spanten, stalen kap/brugconstructies, Robinia loopvlakken, aluminium gevelelementen en een mossedum-dak afwerking bovenop de winkel en expeditie.

Het binnenhof verschaft de woningen een luwe zijde ten opzichte van.de geluidsbelasting van de sneltram. Door de gedeeltelijke overkapping krijgt het ‘court interieur’ extra kwaliteit en gebruiksmogelijkheden voor de bewoners

Print