Het Dok Kraaijvanger
Het Dok Kraaijvanger
Het Dok Kraaijvanger
Het Dok Kraaijvanger

Polikliniek het Dok

Rotterdam

Ontwerp2012

Bouwperiode2012-2013

OpdrachtgeverForensisch psychiatrisch centrum de Kijvelanden

TeamAnnemiek Bleumink samen met Jacco Selles en Martin van Kessel

GFA2300 m²

De opdracht voor de poli- en dagkliniek het Dok in Rotterdam bestaat uit een interieurontwerp voor ca. 2.300 m2 verdeeld over vijf verdiepingen. Naast de verschillende poliklinische afdelingen omvat de opdracht een nieuw entreegebied met receptie, verschillende wachtruimtes en een congres- annex lunchruimte.

In het ontwerp is door Annemiek Bleumink samen met Kraaijvanger gezocht naar een heldere, logische opzet waarbij de centrale entree op de begane grond het hart van het gebouw vormt. Vanuit het lichte, uitnodigende entreegebied zijn alle zorgprogramma’s eenvoudig te bereiken. De receptie vormt een centraal punt in het entreegebied: de balie geeft direct zicht op de twee wachtruimten en is verbonden met het secretariaat en de backoffice. In beide wachtruimtes zijn grote leestafels en wandbanken geplaatst, waardoor er één groot gebaar in de centrale entree ontstaat.

De afdelingen zijn over de verschillende verdiepingen gepositioneerd en opgezet volgens Het Nieuwe Werken; open en gesloten werkplekken met altijd zicht naar buiten en optimaal gebruik van het daglicht. Iedere afdeling krijgt zijn eigen identiteit in materiaal en kleur.

Polikliniek het Dok is een project van Annemiek Bleumink in samenwerking met Kraaijvanger.

Fotograaf: Michael van Oosten

Print