Stadskantoor Leidschendam-Voorburg
Stadskantoor Leidschendam-Voorburg
Stadskantoor Leidschendam-Voorburg
Stadskantoor Leidschendam-Voorburg

Stadskantoor Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg

Ontwerp2012

Bouwperiode2012/-

OpdrachtgeverGemeente Leidschendam-Voorburg

TeamVincent van der Meulen, David Hess, Jan Hein Franken, Ramon Ong Alok, Mikel Vazquez

GFA3000 m²

Het bestaande stadskantoor van de Gemeente Leidschendam-Voorburg aan de Koningin Wilhelminalaan 2 is vernieuwd en uitgebreid, waarbij ingezet is op verduurzaming van het bestaande gebouw Breem-NL Good), maximaal behoud van de tuin en waar mogelijk het inzetten van de daken als vijfde gevel met groen en wateropvang. Qua architectonische uitwerking en materialisatie sluit aan bij de bijzondere baksteenarchitecuur van Leidschendam-Voorburg.

De uitbreiding van het Stadskantoor KW2 heeft een levendige gevel waarbij de ramen en hoeken het straatbeeld verrijken. De plint is open en uitnodigend. Het ritme en de diepte van de gevel is bepaald door raamkaders en majestueuze erkers in de tuingevel die zicht beiden op de tuin en het bestaande gebouw met de plaza en het werk-restaurant verbinden. De baksteen gevel heeft natuurstenen details, zoals deze ook binnen te vinden zijn in vloeren en afwerkingen van het bestaande bouwdeel. 

Print