Campus Lelystad
Campus Lelystad
Campus Lelystad

Campus Lelystad

Lelystad

Ontwerp2018

OpdrachtgeverGemeente Lelystad

TeamDirk Jan Postel, Rinske Wikkerink, Martin van Kessel, Loes Groenendijk, Eline Degenaar, Patrick Keijzer, Laury Vivas, Patrick Merrick, Jacco van Zon, Gerrard Heimans, Iris van de Weijde, Saksham Rai

De Campus Lelystad bestaat in hoofdopzet uit drie onderdelen: een cultuurgebouw, een deel voor het havo/vwo en een deel voor het vmbo. Het onderwijs is opgedeeld in zes schoolgebouwen. Hierdoor ontstaan kleinschalige eenheden die een plek bieden aan ongeveer 600 leerlingen.

De schooldelen en het cultuurgebouw zijn met elkaar verbonden door een dek. Midden in het dek hebben alle gebouwdelen uitzicht op de bostuin, waar omheen een fietspad ligt dat toegang zal bieden aan de fietsenstallingen onder de gebouwdelen, maar op het maaiveld.

Ieder schooldeel heeft een eigen tuin. Hier kunnen de leerlingen pauze houden en deze tuin zal te bereiken zijn vanuit de pauzeruimte in het hart en aan de achterzijde van de schooldelen.

Op de eerste verdieping zijn de schooldelen voor havo/vwo en die voor het vmbo per drie schooldelen met elkaar verbonden. Zo ontstaat flexibiliteit om groei en krimp van bepaalde delen op te vangen.

Wethouder Ed Rentenaar en directeur Barry Lommen onthulden op 9 januari 2018 het ontwerp van de nieuwbouw voor de schoolcampus aan alle medewerkers van scholengemeenschap Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). 

Print