Interieur

Van Gelder

Ridderkerk

Ontwerp2017

TeamDavid Hess, Laurens Meulman, Quirijn Petersen, Eveline Withagen, Linda Brouwer, Bart van der Werf, Ioana Ailincai

Eén gebouw. Dit is het uitgangspunt voor het ontwerp voor de nieuwe huisvesting van Van Gelder. In tegenstelling tot de optelsom van verschillende dozen, die vaak op bedrijventerreinen zijn te zien, zijn alle functies voor Van Gelder samengevoegd in één duurzaam object met een BREEAM outstanding certificaat.

In een doorlopend kader, van een kilometer lang, vormen een distributiehal, automatisch order-picking-systeem, kantoren, een kas, proefkeuken en een experience centre samen één totaalbeeld.

Blikvanger is het experience centre, ontworpen als een museale ruimte met heel veel licht met een is het knipoog naar de kassenbouw. Het is dé ruimte voor ontmoeting, kennisdeling en beleving. Gasten worden hier ontvangen en maken kennis met Van Gelder en de AGF-sector. Via een majestueuze trap kan men de rest van het gebouw verkennen. Routes voeren de langs presentatieruimtes, een restaurant, kantoren, kassen en het bedrijfsproces van Van Gelder.

Print