Ahoy
Ahoy
Ahoy
Ahoy

Renovatie en uitbreiding Ahoy

Rotterdam

Ontwerp2014

Bouwperiode2016/2019

OpdrachtgeverConsortium Ballast Nedam & Heijmans

TeamHans Goverde, David Hess, Jan Hein Franken, Hashmat Fagirzada, Ramon Ong Alok, Joke Stolk en Sjoerd Poelman

GFA50000 m²

We geven Ahoy een boost en versterken daarmee de uitstraling van Rotterdam Zuid. Ahoy wordt getransformeerd van een in zichzelf gekeerd complex naar een transparante en toegankelijke publiekstrekker met internationale allure. Hiervoor worden de beurshallen gerenoveerd (25.000m2) en het complex uitgebreid met een ICC (Internationaal Congres Centrum van 25.000 m2) dat bestaat uit een Popzaal, nieuwe horecavoorzieningen, foyers en break out rooms voor congressen. Naar verwachting wordt dit jaar begonnen met de renovatie van de Beurshallen. Het jaar erop met de bouw van het ICC.

Maak hier een virtuele wandeling in het nieuwe AHOY.

Meer contact met de omgeving

De transformatie van Ahoy leidt tot meer contact met de omgeving dankzij een grootse en transparante entree en een dynamische gevel. De gevel bestaat uit een stapeling van horizontale lagen.

Meer dan een popzaal

De grote Popzaal wordt ingezet voor drie doeleinden: concerten, congressen en beurzen. In drie uur kan de zaal worden omgebouwd van concertzaal naar beurshal. Tijdens concerten is er in deze zaal ruimte voor 7000 mensen, tijdens een congres of een beurs is er ruimte voor 2750 mensen. Dankzij de vergrote congrescapaciteit is het mogelijk om congressen te houden op internationaal niveau. De nieuwe horecavoorzieningen en een grote Popzaal maken van Ahoy een echte publiekstrekker.

Hart van Zuid

Deze grootscheepse verbouwing is onderdeel van het project Hart van Zuid. De transformatie van Ahoy is het tweede project binnen Hart van Zuid waar Kraaijvanger Architects aan werkt. Naast Ahoy werken we ook aan een nieuw zwembad in het voormalige stadsdeelkantoor.

Download PDF (1.21 MB) Print