Hoofdkantoor Zorgverzekeraar VGZ

Arnhem

Ontwerp2008

Bouwperiode2008-2009

OpdrachtgeverVGZ Zorgverzekeraar

TeamDaniela Schelle, Dittie Bakker, Jan Dorsman

GFA12000 m²

In het nieuwe hoofdkantoor van VGZ (voorheen UVIT) zijn op 12.000 m2, 765 niet persoonsgebonden, activiteitsgerelateerde werkplekken gerealiseerd. De introductie van ‘het nieuwe werken’ was net zo belangrijk voor de ontwikkeling van het interieurconcept als de kwaliteit van een gastvrije en informele ontmoetingsplek en representatieve omgeving voor externe bezoekers. In een complexe plattegrondsituatie zijn relatief centraal in het gebouw op drie verdiepingen collectieve ontmoetingsplekken georganiseerd, waaronder een werkcafé, een vergadercentrum, projectateliers en restaurant met lunchkamers voor overleg.

De uitstraling van het interieur heeft in dit project een bijzondere functie: het interieur is drager van de betekenis van de hernieuwde organisatie zonder een manifest van huisstijl of een reclameboodschap te zijn. De betekenis is optimistisch, natuurlijk, kleurrijk; aspecten die op een vrolijke, soms ludieke manier in het interieur terugkomen. Het hoofdkantoor van VGZ is een goed voorbeeld voor de groeiende mogelijkheden duurzaamheidsaspecten in interieurtoepassingen te optimaliseren. Zo is bijvoorbeeld voor bamboeparket gekozen en is cradle-to-cradle vloerbedekking toegepast.

Print