Stadhuis Vlaardingen Markt 11 Kraaijvanger
Stadhuis Vlaardingen Markt 11 Kraaijvanger
Stadhuis Vlaardingen Markt 11 Kraaijvanger

Stadhuis Vlaardingen

Vlaardingen

Ontwerp2011

Bouwperiode2013/2014

OpdrachtgeverGemeente Vlaardingen

TeamDirk Jan Postel, Joost Esschendal, Bart van der Werf, Leendert Spreij, Evelien Withagen en Patrick Keijzer

Een zorgvuldig gerenoveerd en gerestaureerd 17e eeuws stadhuis met een moderne kantooromgeving.  Dit is wat Kraaijvanger voor Gemeente Vlaardingen heeft gerealiseerd. Zestig jaar geleden is het historische stadhuis geïntegreerd in een groter complex en in de jaren zeventig kwam hier een stadskantoor naast. Het stadskantoor is tevens door Kraaijvanger getransformeerd.

Grotendeels is het pand in de oorspronkelijke staat teruggebracht, zoals de monumentale rondgang om de binnenplaats. Hier is de oude publieksbalie weer opgenomen in de gangstructuur. Omdat er achter een eigentijds vergadercentrum is geplaatst, ontstaat hier een interessante ontmoeting tussen oud en nieuw. De burgerzaal ademt weer de sfeer van de jaren ‘50 uit dankzij de natuurstenen vloeren en de kromming in de beide kopswanden. De fractiekamers doen er niet voor onder.

Op de tweede verdieping is juist een moderne kantooromgeving gerealiseerd die qua uitstraling en stijl aansluit bij het naastgelegen stadskantoor. De typische houten lambriseringen en raamkaders herinneren nog aan het verleden.

Print