Afbeelding

K-support, onderdeel van Kraaijvanger Architects, krijgt per 17 november 2018 een wisseling in haar directie. Martin van Kessel beëindigt hiermee zijn 48-jarig dienstverband bij Kraaijvanger. Erwin Spuybroek gaat binnen het dienstenpakket van K-support de focus op BIM verder aanscherpen.

Martin van Kessel geeft stokje K-Support door aan Erwin Spuybroek

15 november 2018

K-support, onderdeel van Kraaijvanger Architects, krijgt per 17 november 2018 een wisseling in haar directie. K-support verwelkomt Erwin Spuybroek als nieuwe directeur voor het Rotterdamse bouwkundige bureau.

K-support biedt ondersteuning aan architecten, opdrachtgevers en aannemers voor diverse onderdelen van het bouwproces. Martin van Kessel beëindigt hiermee zijn 48-jarig dienstverband bij Kraaijvanger. Erwin Spuybroek gaat binnen het dienstenpakket van K-support de focus op BIM verder aanscherpen.

In 2014 richtte Kraaijvanger Architects het bedrijf K-support op. Martin die vanaf het begin de leiding had, kijkt met veel  plezier terug naar de afgelopen 4 jaar. Als directeur heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het succes van het K-supportteam. Martin van Kessel draagt zijn functie over aan Erwin Spuybroek en wenst hem alle succes met deze nieuwe uitdaging.

Over Martin van Kessel
In 1970 startte Martin van Kessel zijn 48-jarige dienstverband bij Kraaijvanger als aankomend bouwkundig tekenaar met het St. Franciscus Gasthuis als eerste project. Hij maakte in 1977 de switch naar bouwkundig opzichter. Het eerste project dat hij als verantwoordelijke toezichthouder onder zijn hoede had was de psychiatrisch geriatrische instelling Antonius Binnenweg. Van Kessel was projectleider van spraakmakende projecten zoals het over de Utrechtsebaan heen gebouwde kantoor van Nationale Nederlanden (ontwerp Rob Ligtvoet). Daarnaast leidde hij het Stadskantoor ’s-Hertogenbosch voor Dirk Jan Postel naar een goede realisatie. Zelf vindt Van Kessel Stadskantoor Utrecht het hoogtepunt in zijn carrière.

“Het is fascinerend om deel uitmakend van een team, een geheel uit composiet bestaand gevelelement te ontwikkelen. Het was het eerste project in Nederland waarbij een gevelelement met een gesloten mal werd vervaardigd”, aldus Martin van Kessel.

Over Erwin Spuybroek
Zijn carrière bij architectenbureaus begon Erwin Spuybroek 25 jaar geleden. En tien jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf. Als directeur van K-Support zet Spuybroek de stap naar een grotere organisatie die in de traditie staat van Kraaijvanger Architects.

Erwin Spuybroek: “De historie sinds 1927 maar vooral de kennis, brede dienstverlening en visie spreken me enorm aan. Martin heeft een prachtige basis gelegd voor K-Support waarop ik met BIM ‘lean and mean’ kan bouwen aan integrale oplossingen, innovatieve projecten, circulair bouwen en transformaties. Ik ga verder waar anderen stoppen: vasthoudend in het maken van kwaliteit en flexibel in het zoeken naar een oplossing.”

Over K-support
K-Support is een onafhankelijk expert op het gebied van BIM en bouwtechniek. Met een ervaren team van ingenieurs ondersteunen we opdrachtgevers bij het realiseren en exploiteren van gebouwen.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer