Afbeelding

“Een mooi en duurzaam eigentijds gebouw waar ik trots op ben in hoe het erbij staat. Ik wens de collega’s van Rabobank Gouwestreek en de toekomstige huurders in dit multifunctionele gebouw veel werkplezier toe”, aldus Ron Dolmans, Manager Rabobank.

BREEAM Excellent Rabobank Gouwestreek in gebruik

8 november 2018

Op 29 oktober 2018 nam Rabobank haar nieuwe vestiging Gouwestreek aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda in gebruik. Het nieuwe uiterst duurzame multifunctionele kantoor vervangt de bestaande Rabobank-vestigingen in de stad.

“Een mooi en duurzaam eigentijds gebouw waar ik trots op ben in hoe het erbij staat. Ik wens de collega’s van Rabobank Gouwestreek en de toekomstige huurders in dit multifunctionele gebouw veel werkplezier toe”, aldus Ron Dolmans, Manager Rabobank.

Duurzaam BREEAM Excellent ontwerp
Het ontwerp van Kraaijvanger, voldoet aan Energielabel A en ontvangt binnenkort officieel het BREEAM Excellent certificaat. Hans Goverde: “Het is een uiterst duurzaam en transparant gebouw dat de status van Rabobank belichaamt, stabiel als een rots en transparant naar de buitenwereld.” Letterlijk is het thema vertaald in het hart van het gebouw waar Rabobank haar klanten en gasten ontvangt en ontmoet. Kraaijvanger Architects werkte in dit project samen met Dura Vermeer, IOB en BOAG.

Rabobank wil met haar nieuwe kantoor een transparante, uitnodigende en duurzame ontmoetingsplek zijn, in het hart van de regio, de stad en de maatschappij. In dit nieuwe kantoor kunnen klanten van de Rabobank terecht voor al hun bankzaken. In het ‘werkcafé’ op het ontmoetingsplein op de begane grond plaats kunnen maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld terecht voor afspraken of een bijeenkomst. Ook zal de bank activiteiten gaan organiseren in het pand zoals cursussen online bankieren en kennisbijeenkomsten.

Op zaterdag 8 december a.s. is er gelegenheid om een kijkje te nemen in één van de duurzaamste panden van Gouda tijdens het Festival Rabobank Open(t).

Kraaijvanger ontwerpt circulair en duurzaam. Zo bouwen we met een positieve impact op economie, geluk en milieu. Het is eigenlijk logisch om gewoon te doen wat goed is. Kraaijvanger jaagt deze droom al 25 jaar na. Wilt u meer weten over onze duurzame projecten?

Beeld: Rabobank

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer