Afbeelding

De ontwikkeling van Zwemcentrum Rotterdam voorziet niet alleen in een NOC*NSF gecertificeerd 50m wedstrijdbad en een 25m doelgroepenbad, maar is eveneens een ‘gewaagde en unieke’ gebiedsontwikkeling met impact die haar omgeving op sociale, economische en duurzame wijze vooruithelpt.

Zwemcentrum beste Rotterdamse architectuurproject?

5 november 2018

Vakjury en publiek zullen de komende weken bepalen of Zwemcentrum Rotterdam definitief winnaar wordt van de Rotterdam Architectuur Prijs 2018. Stemt u mee?

Zwemcentrum Rotterdam werd als kandidaatproject door de vakjury van de Rotterdam Architectuur Prijs gekozen, omdat het de kwaliteit van de Rotterdamse architectuur in haar volle breedte laat zien. In totaal zijn er voor de shortlist tien projecten geselecteerd uit een totaal van 52 inzendingen.

Vakjuryprijs en publieksprijs
In de komende weken zullen de 10 projecten nader beoordeeld worden door de vakjury. Hieruit wordt de winnaar van de vakjuryprijs 2018 gekozen. Daarnaast bepaalt het publiek wie de publieksprijs 2018 gaat winnen. Van 5 november tot 5 december 2018 kan iedereen die hart heeft voor Rotterdam als architectuurstad, zijn stem uitbrengen via onderstaande link.

Over het Zwemcentrum
Vincent van der Meulen, partner van Kraaijvanger Architects, ontwierp de duurzame transformatie - van het voormalige deelgemeentekantoor Rotterdam Zuid naar het multifunctionele zwembad Zwemcentrum Rotterdam - als een bruisende publiekstrekker die contact maakt met de omgeving. Het bestaat uit twee zwemzalen, een 25m mixed-use bad met een badhuisachtige sfeer en een 50m Olympisch wedstrijdbad voor internationale competities. Hierdoor beschikt Rotterdam over een NOC*NSF gecertificeerd wedstrijdbad. De gebouwplint bestaat uit commerciële ruimtes voor kleinschalige lokale ondernemers. De ontwikkeling van Zwemcentrum Rotterdam is een ‘gewaagde en unieke’ gebiedsontwikkeling met impact die haar omgeving op sociale, economische en duurzame wijze vooruithelpt.

Over de RAP 2018
De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. 

Tijdens de feestelijke uitreiking op 19 december a.s. in het Stadhuis van Rotterdam , worden de winnaars bekend gemaakt.

Stem hier op Zwemcentrum Rotterdam

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer