Afbeelding

Groenwoud wordt een buurt met veel groen en water en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten, ter grootte van ongeveer 22 hectare. Het programma bestaat uit 1.000 tot 1.500 duurzame huur- en koopwoningen met een basisschool. 

Woonwijk Groenewoud van start

6 september 2018

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Bezoekers gaven input op vragen over een gezonde- en groene buurt, het verbinden van de woonwijk met de kantorenlocatie en mogelijke tijdelijke invullingen voor de asfaltcentrales.

Groene wijk
Groenewoud wordt een buurt met veel groen en water en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten, ter grootte van ongeveer 22 hectare. Het programma bestaat uit 1.000 tot 1.500 duurzame huur- en koopwoningen met een basisschool. 

Ontwikkeling nieuwe woonwijk ‘Groenewoud’
Eerder tekenden de gemeente Utrecht, Loostad en KWS een intentieverklaring voor het verplaatsen van de Asfaltcentrale Utrecht zodat in het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug woningbouw gerealiseerd kan worden. Woningbouw in het gebied tussen Prins Clausbrug en de Taatsendijk is al in 1995 in het Masterplan Leidsche Rijn opgenomen (voorheen Leeuwesteyn Zuid). De ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal, de nabijheid van voorzieningen zoals Winkelcentrum Kanaleneiland en het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum zijn belangrijke kenmerken.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer