Afbeelding

Dirk Jan Postel in zijn zoektocht naar het ultieme daglichtmuseum

Lezing: Het ultieme daglichtmuseum

6 september 2018

Dirk Jan Postel geeft tijdens ARCHITECT@WORK op 12 september a.s. een lezing over zijn zoektocht naar het ultieme daglichtmuseum. Aanmelden is kostenloos.

Zijn fascinatie voor de werking van licht en hoe licht kan bijdragen tot de functionaliteit en tot een bijzondere beleving van gebouw, interieur en kunst is nog steeds leidend in zijn ontwerpen. De liefde voor het licht en het streven naar een perfecte lichtval leidt soms via specifieke materiaalstudies tot maatoplossingen als 'lichtdaken' die in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, adviseurs en fabrikanten tot stand komen. Persoonlijke visie en een praktische onderzoekende werkwijze voeren langs diverse ontwerpen gaandeweg naar het ultieme daglichtmuseum.

Dirk Jan geeft zijn lezing op woensdag 12 september om 17.30 uur. ARCHITECT@WORK vindt plaats op 12 en 13 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 13:00u tot 20:00u.

De lezing en de beurs zijn gratis toegankelijk na voorregistratie via www.architectatwork.nl met code 445 

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer