Afbeelding

Dirk Jan Postel in zijn zoektocht naar het ultieme daglichtmuseum

Lezing: Het ultieme daglichtmuseum

6 september 2018

Dirk Jan Postel geeft tijdens ARCHITECT@WORK op 12 september a.s. een lezing over zijn zoektocht naar het ultieme daglichtmuseum. Aanmelden is kostenloos.

Zijn fascinatie voor de werking van licht en hoe licht kan bijdragen tot de functionaliteit en tot een bijzondere beleving van gebouw, interieur en kunst is nog steeds leidend in zijn ontwerpen. De liefde voor het licht en het streven naar een perfecte lichtval leidt soms via specifieke materiaalstudies tot maatoplossingen als 'lichtdaken' die in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, adviseurs en fabrikanten tot stand komen. Persoonlijke visie en een praktische onderzoekende werkwijze voeren langs diverse ontwerpen gaandeweg naar het ultieme daglichtmuseum.

Dirk Jan geeft zijn lezing op woensdag 12 september om 17.30 uur. ARCHITECT@WORK vindt plaats op 12 en 13 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 13:00u tot 20:00u.

De lezing en de beurs zijn gratis toegankelijk na voorregistratie via www.architectatwork.nl met code 445 

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer

Openbare basisschool De Schalm bijna gereed

Afbeelding

Vandaag namen leerlingen van OBS De Schalm ‘hun’ basisschool in gebruik. De school ondergaat momenteel een grootscheepse transformatie die eind oktober voltooid wordt. De afgelopen zomervakantie vormde een mooie periode om buiten de lesperiodes om, zoveel mogelijk bouwwerkzaamheden te verrichten.

Lees meer

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Afbeelding

Op zondag 15 juli 2018 werd de Eerste Paal geslagen van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven hiervoor het startsein.

Lees meer