Afbeelding

Baanbrekende ontwerpprincipes van Dirk Jan Postel voor Museum Voorlinden zorgden voor sublieme daglichtkwaliteit.

Daylight Award nominatie voor Museum Voorlinden

6 september 2018

Museum Voorlinden is genomineerd voor de Dutch Daylight Award 2018. De jury koos Voorlinden vanwege de bijzondere daglichtkwaliteit.

Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects ontwierp Voorlinden volgens baanbrekende principes die geresulteerd hebben in een gebouw van uitzonderlijke esthetiek en een vernieuwde kijk op techniek en daglichttoepassing in musea. Bezoekers beschrijven op lyrische wijze de werking van het licht die bewerkstelligd wordt door het speciaal ontworpen lichtdak.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Naast Museum Voorlinden behoorden ook Musis Sacrum, Kipster, Hoofdkantoor a.s.r, Erasmus MC en Hotel Jakarta tot de genomineerden binnen de categorie > 1000 m2. In de andere categorie, < 1000m2 waren genomineerd: Villa IJsselzicht, LandgoedLAB, Woonhuis met Bed & Breakfast en Crematorium Zorgvlied.

Prijsuitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 4 oktober, worden de winnaars bekend gemaakt om 16:00u, in de Hoge Raad in Den Haag (één van de twee winnaars van de Dutch Daylight Award 2016). Aanmelden hiervoor kan via www.dutchdaylight.nl

Over de Dutch Daylight Award
De Dutch Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor gebouwen met bijzondere daglichtkwaliteiten. De award is in 2008 in het leven geroepen om bijzondere daglichtarchitectuur te belonen en onder de aandacht te brengen onder een breed publiek, zodat dit als inspiratie kan werken voor toekomstige bouwprojecten.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer