Afbeelding

Projectarchitect Eline Degenaar en aannemer Jeffrey Kramer van Groenendijk PGN Bouw bespreken de bouwvoortgang op het centrale podium (foto: © Kraaijvanger Architects)

Openbare basisschool De Schalm bijna gereed

27 augustus 2018

Vandaag namen leerlingen van OBS De Schalm ‘hun’ basisschool in gebruik. De school ondergaat momenteel een grootscheepse transformatie die eind oktober voltooid wordt. De afgelopen zomervakantie vormde een mooie periode om buiten de lesperiodes om, zoveel mogelijk bouwwerkzaamheden te verrichten.

In 2017 startte Kraaijvanger een crowdfundingsactie ter ere van haar 90-jarig jubileum. Om niet alleen feest te vieren maar ook iets goeds te doen werd gekozen voor het Rotterdamse OBS De Schalm. Deze school had hulp nodig vanwege achterstallig onderhoud. De hulp bestaat uit een ontwerp en alle professionele hulp bij de uitvoering. Stichting BOOR, aannemer Groenendijk PGN Bouw en Kraaijvanger Architects brachten niet alleen expertise mee. Met hun financiële bijdragen hadden zij het grootste aandeel in de de realisatie van dit initiatief. Ook OWA, Edubib, Frans van Hooijdonk Lichtontwerp en Atelier 81 sponsorden het project. De vele giften van particulieren maakte het project compleet. Bekijk hier ons crowdfundingsfilmpje.

De visie van de school past bij Kraaijvanger. De school heeft grote ambities en onderscheidt zich door haar focus op podiumkunsten, wil haar leerlingen podiumvaardigheden aanleren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling in de huidige maatschappij: spreken voor een groep, verhalen bedenken en voordragen en groepsgewijs toewerken naar een gezamenlijk doel. Ook Kraaijvanger stimuleert jonge architecten door ze een praktijkplaats aan te bieden als BEP-er. Door gedurende dit traject begeleid te werken aan projecten als De Schalm, bereiden zij zich voor op de ‘echte’ beroepspraktijk.

De komende weken zullen aannemer en leveranciers de werkzaamheden af maken. OBS De Schalm kan zich dan in een vernieuwde omgeving volledig richten op het onderwijzen en het sterker en vaardig maken van de leerlingen.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Volg ons op LinkedIn, Instagram, FaceBook en Twitter

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer