Afbeelding

Ries Meertens en Kraaijvanger nemen afscheid. Kraaijvanger kijkt terug op een periode van vier jaar met Ries Meertens, managing partner.

Ries en Kraaijvanger nemen afscheid

  7 juli 2018

  Na bijna 4 jaar gaat Ries Meertens, onze managing partner, Kraaijvanger Architects verlaten.

  Hans Goverde blikt terug: "Ries Meertens heeft de afgelopen jaren op inspirerende wijze als managing partner mede vorm gegeven aan Kraaijvanger Architects. Het bureau is uitgegroeid tot een talentvolle groep mensen die topprestaties kunnen leveren!"

  In 2014 ging Ries de uitdaging aan als zakelijk directeur bij het - toen nog aan de Watertorenweg en later - aan het Kruisplein gevestigde bureau. Doel was de organisatiestructuur onder de loep te nemen en sturing te geven aan veranderingen waardoor het ontwerpende team sneller, kwalitatief hoogwaardiger en meer gestroomlijnd ging produceren.

  Mede op initiatief van Ries werd een grondige wijziging in de manier van werken ingezet, de Lerende Organisatie. Kraaijvanger ging werken in projectteams en tenderteams, de ondersteuning werd efficiënter ingericht. Een hele cultuurverandering, die alle medewerkers stimuleert om scherp te blijven en zich continu te blijven ontwikkelen, wat bijdraagt aan hun motivatie en aan de de waarde die zij leveren. 

  Dankzij een stabilisering in de orderportefeuille met onder andere projecten als Hart van Zuid, CIC, Rabobank Gouwestreek, Binck-Zuid en BSN, groeide het inmiddels 90-jarige bureau weer gestaag. In de eerste helft van 2018 is Kraaijvanger zelfs in omvang verdubbeld ten opzichte van 2014.

  Eind juli neemt Ries Meertens definitief afscheid als partner van van Kraaijvanger Architects, op weg naar nieuwe uitdagingen.

  Ries Meertens: “Na tijden van onzekerheid, verandering die leidden tot groei, ben ik enorm dankbaar en trots op alles dat we samen met dit team bereikt hebben.”

  Per 1 september 2018 treedt er een nieuwe managing partner aan bij Kraaijvanger. Na komende vakantieperiode zullen wij u hierover nader informeren. 

  Woonwijk Groenewoud van start

  Afbeelding

  Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

  Lees meer

  Openbare basisschool De Schalm bijna gereed

  Afbeelding

  Vandaag namen leerlingen van OBS De Schalm ‘hun’ basisschool in gebruik. De school ondergaat momenteel een grootscheepse transformatie die eind oktober voltooid wordt. De afgelopen zomervakantie vormde een mooie periode om buiten de lesperiodes om, zoveel mogelijk bouwwerkzaamheden te verrichten.

  Lees meer