Afbeelding

Ries Meertens en Kraaijvanger nemen afscheid. Kraaijvanger kijkt terug op een periode van vier jaar met Ries Meertens, managing partner.

Ries en Kraaijvanger nemen afscheid

  7 juli 2018

  Na bijna vier jaar gaat Ries Meertens, onze managing partner, Kraaijvanger Architects verlaten.

  Hans Goverde blikt terug: "Ries Meertens heeft de afgelopen jaren op inspirerende wijze als managing partner mede vorm gegeven aan Kraaijvanger Architects. Het bureau is uitgegroeid tot een talentvolle groep mensen die topprestaties kunnen leveren!"

  In 2014 ging Ries de uitdaging aan als zakelijk directeur bij het - toen nog aan de Watertorenweg en later - aan het Kruisplein gevestigde bureau. Doel was de organisatiestructuur onder de loep te nemen en sturing te geven aan veranderingen waardoor het ontwerpende team sneller, kwalitatief hoogwaardiger en meer gestroomlijnd ging produceren.

  Mede op initiatief van Ries werd een grondige wijziging in de manier van werken ingezet, de Lerende Organisatie. Kraaijvanger ging werken in projectteams en tenderteams, de ondersteuning werd efficiënter ingericht. Een hele cultuurverandering, die alle medewerkers stimuleert om scherp te blijven en zich continu te blijven ontwikkelen, wat bijdraagt aan hun motivatie en aan de de waarde die zij leveren. 

  Dankzij een stabilisering in de orderportefeuille met onder andere projecten als Hart van Zuid, CIC, Rabobank Gouwestreek, Binck-Zuid en BSN, groeide het inmiddels 90-jarige bureau weer gestaag. In de eerste helft van 2018 is Kraaijvanger zelfs in omvang verdubbeld ten opzichte van 2014.

  Eind juli neemt Ries Meertens definitief afscheid als partner van van Kraaijvanger Architects, op weg naar nieuwe uitdagingen.

  Ries Meertens: “Na tijden van onzekerheid, verandering die leidden tot groei, ben ik enorm dankbaar en trots op alles dat we samen met dit team bereikt hebben.”

  Per 1 september 2018 treedt er een nieuwe managing partner aan bij Kraaijvanger. Na komende vakantieperiode zullen wij u hierover nader informeren. 

  'Het Lerende Architectenbureau'

  Afbeelding

  Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

  Lees meer

  StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

  Afbeelding

  Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

  Lees meer

  Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

  Afbeelding

  Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

  Lees meer

  Work at Kraaijvanger

  Afbeelding

  #WORKATKRAAIJVANGER is altijd op zoek naar ambitie op verschillende niveaus! Na de zomervakantie hebben we op ons kantoor in hartje Rotterdam weer plekken beschikbaar voor leergierige studenten. 

  Lees meer

  Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

  Afbeelding

  Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

  Lees meer