Afbeelding

De architectuurplaquette van het Nederlands Architectuur Instituut, ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben in 2002. 

Onthulling Architectuurplaquette voor Stadskantoor Utrecht

13 juni 2018

Op woensdag 13 juni 2018 onthulde Burgemeester Jan van Zanen de Architectuurplaquette van het Stadskantoor Utrecht. De plaquette werd geschonken door Kraaijvanger architect Dirk Jan Postel, die aanwezig was tijdens de plechtigheid. 

De Architectuurplaquette bevordert de belangstelling voor de ontstaansgeschiedenis en architectuur van de gebouwde omgeving. Voor de gemeente Utrecht is de plaquette een herinnering aan de ontstaansgeschiedenis van het iconische gebouw. In de centrale hal van het Stadskantoor Utrecht krijgt de gevelsteen een eigen plek, zodat bezoekers geïnformeerd worden over de naam, het bouwjaar en de makers van het gebouw. 

“Het Stadskantoor wordt dagelijks door veel mensen bezocht van binnen en buiten de stad. Met de komst van de plaquette zullen bezoekers nu en in de toekomst worden herinnerd aan de ontstaansgeschiedenis van het iconische gebouw”, aldus gemeente Utrecht. 

Wie de Architectuurplaquette in het Stadskantoor wil bekijken kan dat doen door een tour te boeken

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer