Afbeelding

Architectuur voor een circulaire wereld

1 juni 2018

Kraaijvanger Architects mag zichzelf slimme veranderaar noemen!

Het architectenbureau krijgt een eervolle vermelding in het jaarboek Smart Change Maker van Swiss Green Economy Symposium. In 'Architecture for a circular world' haakt SGES in op de cradle-to-cralde filosofie van Stadskantoor Venlo. Architect Hans Goverde laat met zijn ontwerp voor het stadskantoor zien dat investeren in circulaire, gezonde gebouwen goed is voor people, planet en profit. Daarnaast heeft het gebouw een positieve impact op de omgeving en de mensen die er werken door onder andere de groene gevel met luchtzuiverende functies. Tenslotte wordt de ambitie van Kraaijvanger benadrukt waarin zij geloven dat circulaire constructie het antwoord is op de problemen in de wereld van vandaag en de toekomst. Hedendaags trekt Stadskantoor Venlo mensen uit de hele wereld aan die kennis willen maken met dit iconische circulaire ontwerp. 

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Afbeelding

Op zondag 15 juli 2018 werd de Eerste Paal geslagen van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven hiervoor het startsein.

Lees meer

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer