Afbeelding

Renovatie en uitbreiding Ahoy Rotterdam

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

6 juni 2018

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Kraaijvanger Architects gaat Ahoy Rotterdam transformeren tot een transparante en toegankelijke publiekstrekker met internationale allure. De beurshallen worden gerenoveerd en het complex krijgt een uitbreiding met een Internationaal Congres Centrum, bestaand uit een Popzaal, nieuwe horecavoorzieningen, foyers en break out rooms voor congressen. In drie uur kan de zaal worden omgebouwd van concertzaal naar beurshal. Tijdens concerten is er in deze zaal ruimte voor 7000 mensen, tijdens een congres of een beurs is er ruimte voor 2750 mensen.

De transformatie van Ahoy Rotterdam maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan Hart van Zuid. Kraaijvanger Architects is als supervisor van dit plan betrokken bij diversen  projecten in de omgeving Rotterdam-Zuid. Begin 2018 werd het eerste project van het plan opgeleverd: Zwemcentrum Rotterdam. 

Start de VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam hier!

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer