Afbeelding

Van stadsdeelkantoor naar Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw

16 mei 2018

Vaktijdschrift Gevelbouw publiceert een artikel over de gevel van Zwemcentrum Rotterdam. De gevel is ontworpen door Kraaijvanger architect Vincent van der Meulen en gerealiseerd door gevelbouwer De Groot & Visser. 

Zwemcentrum Rotterdam is een unieke situatie waarin een voormalig stadsdeelkantoor een zwembad werd. De bestaande gevel van het kantoor is duurzaam gerenoveerd en zo veel mogelijk behouden. De gevel van de uitbreiding bestaat uit ramen met verschillende groottes. De Groot & Visser is verantwoordelijk voor realisatie van zowel de nieuwbouw als de renovatie van de oudbouw. Ze hebben de gevel verrijkt met innovatieve elementen die aansluiten bij het zwembadklimaat. Het eindresultaat is een gebouw dat de omgeving direct een ware metamorfose geeft. 

Architect Vincent van der Meulen spreekt  in het artikel kort over de rol van zijn project in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. 'We maken een grote schoonmaak in het gebied en nemen daarbij afscheid van het gefragmenteerde karakter van de bestaande bebouwing. Daarvoor in de plaats komen heldere, stevige bouwblokken.' Als supervisor van het stedenbouwkundig plan Hart van Zuid is Kraaijvanger Architects betrokken bij diverse transformaties en nieuwbouwprojecten in Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum is het eerst gerealiseerde project binnen dit plan. 

Lees het hele artikel over Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw!

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer