Afbeelding

Van stadsdeelkantoor naar Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw

16 mei 2018

Vaktijdschrift Gevelbouw publiceert een artikel over de gevel van Zwemcentrum Rotterdam. De gevel is ontworpen door Kraaijvanger architect Vincent van der Meulen en gerealiseerd door gevelbouwer De Groot & Visser. 

Zwemcentrum Rotterdam is een unieke situatie waarin een voormalig stadsdeelkantoor een zwembad werd. De bestaande gevel van het kantoor is duurzaam gerenoveerd en zo veel mogelijk behouden. De gevel van de uitbreiding bestaat uit ramen met verschillende groottes. De Groot & Visser is verantwoordelijk voor realisatie van zowel de nieuwbouw als de renovatie van de oudbouw. Ze hebben de gevel verrijkt met innovatieve elementen die aansluiten bij het zwembadklimaat. Het eindresultaat is een gebouw dat de omgeving direct een ware metamorfose geeft. 

Architect Vincent van der Meulen spreekt  in het artikel kort over de rol van zijn project in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. 'We maken een grote schoonmaak in het gebied en nemen daarbij afscheid van het gefragmenteerde karakter van de bestaande bebouwing. Daarvoor in de plaats komen heldere, stevige bouwblokken.' Als supervisor van het stedenbouwkundig plan Hart van Zuid is Kraaijvanger Architects betrokken bij diverse transformaties en nieuwbouwprojecten in Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum is het eerst gerealiseerde project binnen dit plan. 

Lees het hele artikel over Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw!

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Hans Goverde keynote spreker op Energiekongress 2018

Afbeelding

Hoe bouwen we de toekomst? Waarheen gaat de reis naar mobiliteit? Hoeveel digitalisering heeft de gemeenschap nodig? Op vrijdag 1 juni geeft Kraaijvanger architect Hans Goverde antwoord op deze vragen tijdens het Energiekongress 2018 in St. Gallen. Het congres is initiatief van Energieagentur St.Gallen en focust zich op de implementatie van energie strategieeën. Ze nodigen verschillende sprekers uit voor een keynote speech binnen dit thema. 

Lees meer

K SUPPORT ZOEKT ALGEMEEN DIRECTEUR

Afbeelding

K support ondersteunt met een ervaren team van ingenieurs opdrachtgevers bij het realiseren van gebouwen. Een uitgebreid pakket van diensten wordt aangeboden aan architecten, aannemers, gebouweigenaren. Dit bevat onder meer projectmanagement en bouwtechnische ondersteuning in alle facetten met als doel de opdrachtgever zo volledig mogelijk te ontlasten.

Lees meer

The Britisch School in Ingenieu(w)s

Afbeelding

Ingenieu(w)s is de nieuwsbrief van KVMC op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Met KVMC als installatie - en duurzaamheidsadviseur werkt Kraaijvanger Architects aan de uitbreiding van de Britisch School Netherlands in Leidschenveen. De uitbreiding speelt een belangrijke rol in de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in Nederland. De school wordt met een extra 7.202 m2 aan ruimte uitgebreid. Lees de volledige publicatie hieronder! 

Lees meer

Museum Voorlinden naar de Herengracht Industrie Prijs 2018!

Afbeelding

Museum Voorlinden is genomineerd voor de Herengracht Industrie Prijs 2018! Het project is een van de vijf genomineerden voor de prijs die aandacht schenkt aan hoogwaardige materialen, doorgevoerde duurzaamheid en hoogstaande bouwtechniek. Kraaijvanger Architects kijkt uit naar de bekendmaking van de winnaar op 14 juni 2018! 

Lees meer