Afbeelding

Van stadsdeelkantoor naar Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw

16 mei 2018

Vaktijdschrift Gevelbouw publiceert een artikel over de gevel van Zwemcentrum Rotterdam. De gevel is ontworpen door Kraaijvanger architect Vincent van der Meulen en gerealiseerd door gevelbouwer De Groot & Visser. 

Zwemcentrum Rotterdam is een unieke situatie waarin een voormalig stadsdeelkantoor een zwembad werd. De bestaande gevel van het kantoor is duurzaam gerenoveerd en zo veel mogelijk behouden. De gevel van de uitbreiding bestaat uit ramen met verschillende groottes. De Groot & Visser is verantwoordelijk voor realisatie van zowel de nieuwbouw als de renovatie van de oudbouw. Ze hebben de gevel verrijkt met innovatieve elementen die aansluiten bij het zwembadklimaat. Het eindresultaat is een gebouw dat de omgeving direct een ware metamorfose geeft. 

Architect Vincent van der Meulen spreekt  in het artikel kort over de rol van zijn project in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. 'We maken een grote schoonmaak in het gebied en nemen daarbij afscheid van het gefragmenteerde karakter van de bestaande bebouwing. Daarvoor in de plaats komen heldere, stevige bouwblokken.' Als supervisor van het stedenbouwkundig plan Hart van Zuid is Kraaijvanger Architects betrokken bij diverse transformaties en nieuwbouwprojecten in Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum is het eerst gerealiseerde project binnen dit plan. 

Lees het hele artikel over Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw!

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Afbeelding

Op zondag 15 juli 2018 werd de Eerste Paal geslagen van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven hiervoor het startsein.

Lees meer

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer