Afbeelding

The Royal Institute of British Architects (RIBA) is a professionele onderneming voor architecten in Engeland, maar ook internationaal, opgericht voor de bevordering van architectuur.

RIBA AWARD voor Museum Voorlinden

9 mei 2018

Museum Voorlinden naar ontwerp van Dirk Jan Postel, Kraaijvanger Architects is bekroond met de 2018 RIBA Award voor International Excellence. Samen met 19 andere projecten is Museum Voorlinden geselecteerd. De RIBA Awards for International Excellence 2018 zijn een bewijs van de variëteit en kwaliteit van mondiale architectuur.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Al direct vanaf de opening door Koning Willem Alexander in 2016 was Museum Voorlinden een succes. Het werd prettig verrast door de grote aantallen bezoekers. Het gebouw is qua techniek en ontwerp state of the art en word geroemd om de bijzondere lichtwerking die bewerkstelligd wordt door het lichtdak. Het museum won eerder al de Dak Award, de Plan Award en de Glas Award. Ook werd Voorlinden genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar en de Leading Culture Destinations Awards. En momenteel geniet het museum een nominatie voor de Herengracht Industrie Prijs.

Over RIBA
Het Royal Institute of British Architects, kortweg RIBA, is een professioneel wereldwijd vakgenootschap opgericht in 1834 opgericht in London. Al ruim 180 jaar viert de RIBA uitzonderlijk werk. Haar awards worden internationaal beschouwd als een teken van uitmuntendheid, erkenning van de beste architectuur, architecten, onderzoek en studenten. De RIBA International Prize 2018 wordt uitgereikt aan ’s werelds beste nieuwe gebouw.

Eind 2018 wordt één van de 20 projecten ook nog eens onderscheiden met ’s werelds meest prestigieuze architectuur award, de RIBA International Prize 2018.

Op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer