Afbeelding

The Royal Institute of British Architects (RIBA) is a professionele onderneming voor architecten in Engeland, maar ook internationaal, opgericht voor de bevordering van architectuur.

RIBA AWARD voor Museum Voorlinden

9 mei 2018

Museum Voorlinden naar ontwerp van Dirk Jan Postel, Kraaijvanger Architects is bekroond met de 2018 RIBA Award voor International Excellence. Samen met 19 andere projecten is Museum Voorlinden geselecteerd. De RIBA Awards for International Excellence 2018 zijn een bewijs van de variëteit en kwaliteit van mondiale architectuur.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Al direct vanaf de opening door Koning Willem Alexander in 2016 was Museum Voorlinden een succes. Het werd prettig verrast door de grote aantallen bezoekers. Het gebouw is qua techniek en ontwerp state of the art en word geroemd om de bijzondere lichtwerking die bewerkstelligd wordt door het lichtdak. Het museum won eerder al de Dak Award, de Plan Award en de Glas Award. Ook werd Voorlinden genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar en de Leading Culture Destinations Awards. En momenteel geniet het museum een nominatie voor de Herengracht Industrie Prijs.

Over RIBA
Het Royal Institute of British Architects, kortweg RIBA, is een professioneel wereldwijd vakgenootschap opgericht in 1834 opgericht in London. Al ruim 180 jaar viert de RIBA uitzonderlijk werk. Haar awards worden internationaal beschouwd als een teken van uitmuntendheid, erkenning van de beste architectuur, architecten, onderzoek en studenten. De RIBA International Prize 2018 wordt uitgereikt aan ’s werelds beste nieuwe gebouw.

Eind 2018 wordt één van de 20 projecten ook nog eens onderscheiden met ’s werelds meest prestigieuze architectuur award, de RIBA International Prize 2018.

Op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Hans Goverde keynote spreker op Energiekongress 2018

Afbeelding

Hoe bouwen we de toekomst? Waarheen gaat de reis naar mobiliteit? Hoeveel digitalisering heeft de gemeenschap nodig? Op vrijdag 1 juni geeft Kraaijvanger architect Hans Goverde antwoord op deze vragen tijdens het Energiekongress 2018 in St. Gallen. Het congres is initiatief van Energieagentur St.Gallen en focust zich op de implementatie van energie strategieeën. Ze nodigen verschillende sprekers uit voor een keynote speech binnen dit thema. 

Lees meer

K SUPPORT ZOEKT ALGEMEEN DIRECTEUR

Afbeelding

K support ondersteunt met een ervaren team van ingenieurs opdrachtgevers bij het realiseren van gebouwen. Een uitgebreid pakket van diensten wordt aangeboden aan architecten, aannemers, gebouweigenaren. Dit bevat onder meer projectmanagement en bouwtechnische ondersteuning in alle facetten met als doel de opdrachtgever zo volledig mogelijk te ontlasten.

Lees meer

The Britisch School in Ingenieu(w)s

Afbeelding

Ingenieu(w)s is de nieuwsbrief van KVMC op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Met KVMC als installatie - en duurzaamheidsadviseur werkt Kraaijvanger Architects aan de uitbreiding van de Britisch School Netherlands in Leidschenveen. De uitbreiding speelt een belangrijke rol in de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in Nederland. De school wordt met een extra 7.202 m2 aan ruimte uitgebreid. Lees de volledige publicatie hieronder! 

Lees meer

Museum Voorlinden naar de Herengracht Industrie Prijs 2018!

Afbeelding

Museum Voorlinden is genomineerd voor de Herengracht Industrie Prijs 2018! Het project is een van de vijf genomineerden voor de prijs die aandacht schenkt aan hoogwaardige materialen, doorgevoerde duurzaamheid en hoogstaande bouwtechniek. Kraaijvanger Architects kijkt uit naar de bekendmaking van de winnaar op 14 juni 2018! 

Lees meer