Afbeelding

The Royal Institute of British Architects (RIBA) is a professionele onderneming voor architecten in Engeland, maar ook internationaal, opgericht voor de bevordering van architectuur.

RIBA AWARD voor Museum Voorlinden

9 mei 2018

Museum Voorlinden naar ontwerp van Dirk Jan Postel, Kraaijvanger Architects is bekroond met de 2018 RIBA Award voor International Excellence. Samen met 19 andere projecten is Museum Voorlinden geselecteerd. De RIBA Awards for International Excellence 2018 zijn een bewijs van de variëteit en kwaliteit van mondiale architectuur.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Al direct vanaf de opening door Koning Willem Alexander in 2016 was Museum Voorlinden een succes. Het werd prettig verrast door de grote aantallen bezoekers. Het gebouw is qua techniek en ontwerp state of the art en word geroemd om de bijzondere lichtwerking die bewerkstelligd wordt door het lichtdak. Het museum won eerder al de Dak Award, de Plan Award en de Glas Award. Ook werd Voorlinden genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar en de Leading Culture Destinations Awards. En momenteel geniet het museum een nominatie voor de Herengracht Industrie Prijs.

Over RIBA
Het Royal Institute of British Architects, kortweg RIBA, is een professioneel wereldwijd vakgenootschap opgericht in 1834 opgericht in London. Al ruim 180 jaar viert de RIBA uitzonderlijk werk. Haar awards worden internationaal beschouwd als een teken van uitmuntendheid, erkenning van de beste architectuur, architecten, onderzoek en studenten. De RIBA International Prize 2018 wordt uitgereikt aan ’s werelds beste nieuwe gebouw.

Eind 2018 wordt één van de 20 projecten ook nog eens onderscheiden met ’s werelds meest prestigieuze architectuur award, de RIBA International Prize 2018.

Op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Work at Kraaijvanger

Afbeelding

#WORKATKRAAIJVANGER is altijd op zoek naar ambitie op verschillende niveaus! Na de zomervakantie hebben we op ons kantoor in hartje Rotterdam weer plekken beschikbaar voor leergierige studenten. 

Lees meer