Afbeelding

Het exterieur van Museum Voorlinden doet geen moeite om te imponeren. Het interieur is altijd verrassend.  In deze architectuur ontstaan sterke indrukken van de gebruikte materialen: natuursteen en hout, de lichte witte staalconstructie van het dak, grote glaspuien en strakke natuurstenen gevel met de kleur van duinzand.

Museum Voorlinden naar de Herengracht Industrie Prijs 2018!

2 mei 2018

Museum Voorlinden is genomineerd voor de Herengracht Industrie Prijs 2018! Het project is een van de vijf genomineerden voor de prijs die aandacht schenkt aan hoogwaardige materialen, doorgevoerde duurzaamheid en hoogstaande bouwtechniek. Kraaijvanger Architects kijkt uit naar de bekendmaking van de winnaar op 14 juni 2018! 

H.I.P.

De Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) wordt uitgereikt door de industrie aan een architect en/of interieurarchitect voor een gerealiseerd project in Nederland. De prijs is een erkenning voor zowel de architect als interieurarchitect die hoogwaardige projecten realiseren en loyaal zijn aan de industrie. De genomineerde projecten worden beoordeeld op de conceptuele helderheid, een spanningsveld tussen architectuur en interieur en de mate waarin verschillende disciplines samen tot een spannend eindresultaat zijn gekomen. Exterieur en interieur zijn in harmonie en vormen bij voorkeur een eenheid. Het thema ‘Loyaliteit aan kwaliteit’ staat centraal bij de beoordeling van de H.I.P.

Museum Voorlinden 

Museum Voorlinden werd in 2016 gerealiseerd naar het ontwerp van Kraaijvanger architect Dirk Jan Postel. Het ontwerp bestaat uit 6 parallelle wanden in het landschap, waardoor het interieur zich opent naar de omgeving een relatie aan gaat met de omliggende natuur . De gevel bestaat uit afwisselend duinzandkleurig natuursteen en ijle glazen puien. Een elegante witte colonnade draagt de ingenieuze dakconstructie. Het moderne gebouw refereert door de symmetrische opzet en de royale maatvoering aan klassieke bouwwerken. Het interieur is driedelig voor de verschillende programmaonderdelen: collectiepresentaties, wisselende tentoonstellingen en permanente werken. 

 Over Museum Voorlinden zei de H.I.P. vakjury het volgende: "Prachtig voorbeeld van verregaande integratie van ontwerpdisciplines zoals architectuur, landschapsontwerp en kunst, niet alleen in de ruimtelijke organisatie van het landgoed, maar ook in het museum zelf."

Op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer