Afbeelding

Tijdens de Dag van de Architectuur 2018 op zaterdag 2 juni geeft Kraaijvanger Architects rondleidingen en presentaties bij Binck Zuid Den Haag en bij PWN Velserbroek.

Dag van de Architectuur 2018

24 mei 2018

Bezoekers van de Dag van de Architectuur worden ook dit jaar verwelkomd door Kraaijvanger Architects. Op diverse lokaties zullen architecten van Kraaijvanger rondleidingen en presentaties geven.

Binck Eiland - Den Haag
Beleef live en virtueel de ontwikkelingen op Binck Eiland. De stedelijke werkomgeving van bedrijfshallen en kantoren wordt getransformeerd tot een levendig en hoogwaardig woongebied. Hier kun je Haags Hip Wonen. Kraaijvanger Architects en Local verwelkomen architectuurliefhebbers en geinteresseerden voor een uniek bezoek aan de Dag van de Architectuur Den Haag. Rondleidingen (45 min) om 12:00 en 13:00 uur, maximaal 25 personen per rondleiding. 
Binckhorstlaan 401 – 403, Den Haag. OV: bus 26, 28 en 46 halte Zonweg en bus 23 Binckhorstlaan Aanmelden via dvda-denhaag.nl/  Kosten: GRATIS

Rondleiding PWN - Velserbroek
Schrijf je in en krijg een toelichting van David Hess in het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf PWN in Velserbroek. Ervaar hoe het transparante en lichte atrium de verschillende gebouwdelen met elkaar verbindt en wat het ontwerp met water te maken heeft? Rondleidingen om 12:00 en 13:15 aan de Rijksweg 501 te Velserbroek. Max. 25 personen / Aanmelden bij ABC 023-534 05 84. Kosten: gratis

De Dag van de Architectuur is oorspronkelijk een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). 
In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café (HaAC), Den Haag ArchiGuides, Platform STAD en gemeente Den Haag. Organisatie: Merel Pit, Riëtte van der Werff en Paul de Vries.

In Haarlem heeft ABC Architectuurcentrum de activiteiten georganiseerd voor Haarlem en omgeving (regio Zuid-Kennemerland) onder het thema DE STAD VAN MORGEN.

Dag van de Architectuur Nederland
In het weekend van 1, 2 en 3 juni vindt in veel andere Nederlandse steden en dorpen de Dag van de Architectuur plaats. Kijk op de landelijke website waar in dat weekend architectuur in de schijnwerpers staat.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer