Afbeelding

Tijdens de Dag van de Architectuur 2018 op zaterdag 2 juni geeft Kraaijvanger Architects rondleidingen en presentaties bij Binck Zuid Den Haag en bij PWN Velserbroek.

Dag van de Architectuur 2018

24 mei 2018

Bezoekers van de Dag van de Architectuur worden ook dit jaar verwelkomd door Kraaijvanger Architects. Op diverse lokaties zullen architecten van Kraaijvanger rondleidingen en presentaties geven.

Binck Eiland - Den Haag
Beleef live en virtueel de ontwikkelingen op Binck Eiland. De stedelijke werkomgeving van bedrijfshallen en kantoren wordt getransformeerd tot een levendig en hoogwaardig woongebied. Hier kun je Haags Hip Wonen. Kraaijvanger Architects en Local verwelkomen architectuurliefhebbers en geinteresseerden voor een uniek bezoek aan de Dag van de Architectuur Den Haag. Rondleidingen (45 min) om 12:00 en 13:00 uur, maximaal 25 personen per rondleiding. 
Binckhorstlaan 401 – 403, Den Haag. OV: bus 26, 28 en 46 halte Zonweg en bus 23 Binckhorstlaan Aanmelden via dvda-denhaag.nl/  Kosten: GRATIS

Rondleiding PWN - Velserbroek
Schrijf je in en krijg een toelichting van David Hess in het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf PWN in Velserbroek. Ervaar hoe het transparante en lichte atrium de verschillende gebouwdelen met elkaar verbindt en wat het ontwerp met water te maken heeft? Rondleidingen om 12:00 en 13:15 aan de Rijksweg 501 te Velserbroek. Max. 25 personen / Aanmelden bij ABC 023-534 05 84. Kosten: gratis

De Dag van de Architectuur is oorspronkelijk een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). 
In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café (HaAC), Den Haag ArchiGuides, Platform STAD en gemeente Den Haag. Organisatie: Merel Pit, Riëtte van der Werff en Paul de Vries.

In Haarlem heeft ABC Architectuurcentrum de activiteiten georganiseerd voor Haarlem en omgeving (regio Zuid-Kennemerland) onder het thema DE STAD VAN MORGEN.

Dag van de Architectuur Nederland
In het weekend van 1, 2 en 3 juni vindt in veel andere Nederlandse steden en dorpen de Dag van de Architectuur plaats. Kijk op de landelijke website waar in dat weekend architectuur in de schijnwerpers staat.

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Eerste paal voor toekomstbestendig gemeentehuis Zuidplas

Afbeelding

Woensdag 30 mei verrichten burgemeester Kats, kinderburgemeester Quinty Kalmeijer en wethouder Daan de Haas feestelijk in besloten gezelschap de officiële handeling ‘eerste paal nieuwbouw gemeentehuis Zuidplas’. De eerste nieuwe herinnering is daarmee symbolisch gemaakt aan Raadhuisplein te Nieuwerkerk a/d IJssel. Het huidige gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt duurzaam gedemonteerd en de ‘sloop’ wordt circulair aangepakt om verspilling van grondstoffen te beperken.  Kraaijvanger architect Dirk Jan Postel maakte het ontwerp voor een nieuw, toekomstigbestendig gemeentehuis met de focus op gezondheid, comfort en energieneutraal. Na realisatie is het gemeentehuis duurzaam BREAAM Excellent gecertificeerd.

Lees meer