Afbeelding

Publicatie in DZB, Deutsche BauZeitschrift

Museum Voorlinden uitgelicht in DBZ

7 maart 2018

In het themanummer 'Licht' in architectuur' (3/2018), van het gerenomeerd Deutsche BauZeitschrift worden de lichtaspecten van ​Museum Voorlinden goed onder de Duitse loep genomen. 

Museum Voorlinden in Wassenaar is de plek waar belangrijke particuliere verzamelingen in beeldende kunst samenkomen en wisselende exposities, vaste collecties en ruimtes een permanent onderkomen krijgen. DZB noemt het project een duidelijk concept voor de kunst. 

De echte blikvanger van het museum is het ontwerp van het dak. Door het dak kan daglicht door 115.000 onder een hoek afgesneden buisjes direct naar binnen. Een velum en transparant glazen dak in combinatie met indirect ledlicht zorgen ervoor dat de kunstwerken magisch belicht worden. Dit fenoneem gebeurd niet alleen op zonnige dagen, maar ook in de avond van ieder seizoen. De bezoekers ervaren de verschillen in intensiteit en kleur van het gedoseerde daglicht. 

Download de PDF of lees de publicatie hieronder! 

Museum voorlinden wassenaar from Kraaijvanger Architects 

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Afbeelding

Op zondag 15 juli 2018 werd de Eerste Paal geslagen van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven hiervoor het startsein.

Lees meer

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer