Afbeelding

Publicatie in DZB, Deutsche BauZeitschrift

Museum Voorlinden uitgelicht in DBZ

7 maart 2018

In het themanummer 'Licht' in architectuur' (3/2018), van het gerenomeerd Deutsche BauZeitschrift worden de lichtaspecten van ​Museum Voorlinden goed onder de Duitse loep genomen. 

Museum Voorlinden in Wassenaar is de plek waar belangrijke particuliere verzamelingen in beeldende kunst samenkomen en wisselende exposities, vaste collecties en ruimtes een permanent onderkomen krijgen. DZB noemt het project een duidelijk concept voor de kunst. 

De echte blikvanger van het museum is het ontwerp van het dak. Door het dak kan daglicht door 115.000 onder een hoek afgesneden buisjes direct naar binnen. Een velum en transparant glazen dak in combinatie met indirect ledlicht zorgen ervoor dat de kunstwerken magisch belicht worden. Dit fenoneem gebeurd niet alleen op zonnige dagen, maar ook in de avond van ieder seizoen. De bezoekers ervaren de verschillen in intensiteit en kleur van het gedoseerde daglicht. 

Download de PDF of lees de publicatie hieronder! 

Museum voorlinden wassenaar from Kraaijvanger Architects 

Succesvol CIC Rotterdam opent uitbreiding

Afbeelding

Op donderdag 15 maart j.l. opende het Cambridge Innovation Center (CIC), feestelijk de uitbreiding van maar liefst 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam. Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

Lees meer

Recorddag Zwemcentrum Rotterdam

Afbeelding

23 februari is het eindelijk zo ver! Dan opent de wethouder de deuren van Zwemcentrum Rotterdam. Het eerste officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad! Klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Want of je nu een pro bent, op jacht naar het wereldrecord, of een beginner die op het punt staat een eerste zwemles te nemen, Zwemcentrum Rotterdam biedt je alles zodat jij je persoonlijke record kunt verbreken. Welkom in jouw recordbad!

Lees meer

Symposium Natuurinclusief Ontwerpen

Afbeelding

Praktische tips voor méér groen en natuur in de stedelijke omgeving? Op dinsdag 6 maart gaat Hans Goverde, in op de toenemende vraag hiernaar. Met inspirerende voorbeelden van zijn natuurinclusieve projecten, zowel gerealiseerde als in ontwerp zijnde, geeft hij ontwerptips en onderstreept hij het belang van vroegtijdige samenwerking tussen opdrachtgevers, ontwerpers en ecologen.

Lees meer

Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

Afbeelding

Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

Lees meer