Afbeelding

Publicatie in DZB, Deutsche BauZeitschrift

Museum Voorlinden uitgelicht in DBZ

7 maart 2018

In het themanummer 'Licht' in architectuur' (3/2018), van het gerenomeerd Deutsche BauZeitschrift worden de lichtaspecten van ​Museum Voorlinden goed onder de Duitse loep genomen. 

Museum Voorlinden in Wassenaar is de plek waar belangrijke particuliere verzamelingen in beeldende kunst samenkomen en wisselende exposities, vaste collecties en ruimtes een permanent onderkomen krijgen. DZB noemt het project een duidelijk concept voor de kunst. 

De echte blikvanger van het museum is het ontwerp van het dak. Door het dak kan daglicht door 115.000 onder een hoek afgesneden buisjes direct naar binnen. Een velum en transparant glazen dak in combinatie met indirect ledlicht zorgen ervoor dat de kunstwerken magisch belicht worden. Dit fenoneem gebeurd niet alleen op zonnige dagen, maar ook in de avond van ieder seizoen. De bezoekers ervaren de verschillen in intensiteit en kleur van het gedoseerde daglicht. 

Download de PDF of lees de publicatie hieronder! 

Museum voorlinden wassenaar from Kraaijvanger Architects 

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer