Afbeelding

Publicatie in DZB, Deutsche BauZeitschrift

Museum Voorlinden uitgelicht in DBZ

7 maart 2018

In het themanummer 'Licht' in architectuur' (3/2018), van het gerenomeerd Deutsche BauZeitschrift worden de lichtaspecten van ​Museum Voorlinden goed onder de Duitse loep genomen. 

Museum Voorlinden in Wassenaar is de plek waar belangrijke particuliere verzamelingen in beeldende kunst samenkomen en wisselende exposities, vaste collecties en ruimtes een permanent onderkomen krijgen. DZB noemt het project een duidelijk concept voor de kunst. 

De echte blikvanger van het museum is het ontwerp van het dak. Door het dak kan daglicht door 115.000 onder een hoek afgesneden buisjes direct naar binnen. Een velum en transparant glazen dak in combinatie met indirect ledlicht zorgen ervoor dat de kunstwerken magisch belicht worden. Dit fenoneem gebeurd niet alleen op zonnige dagen, maar ook in de avond van ieder seizoen. De bezoekers ervaren de verschillen in intensiteit en kleur van het gedoseerde daglicht. 

Download de PDF of lees de publicatie hieronder! 

Museum voorlinden wassenaar from Kraaijvanger Architects 

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Hans Goverde keynote spreker op Energiekongress 2018

Afbeelding

Hoe bouwen we de toekomst? Waarheen gaat de reis naar mobiliteit? Hoeveel digitalisering heeft de gemeenschap nodig? Op vrijdag 1 juni geeft Kraaijvanger architect Hans Goverde antwoord op deze vragen tijdens het Energiekongress 2018 in St. Gallen. Het congres is initiatief van Energieagentur St.Gallen en focust zich op de implementatie van energie strategieeën. Ze nodigen verschillende sprekers uit voor een keynote speech binnen dit thema. 

Lees meer

K SUPPORT ZOEKT ALGEMEEN DIRECTEUR

Afbeelding

K support ondersteunt met een ervaren team van ingenieurs opdrachtgevers bij het realiseren van gebouwen. Een uitgebreid pakket van diensten wordt aangeboden aan architecten, aannemers, gebouweigenaren. Dit bevat onder meer projectmanagement en bouwtechnische ondersteuning in alle facetten met als doel de opdrachtgever zo volledig mogelijk te ontlasten.

Lees meer

The Britisch School in Ingenieu(w)s

Afbeelding

Ingenieu(w)s is de nieuwsbrief van KVMC op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Met KVMC als installatie - en duurzaamheidsadviseur werkt Kraaijvanger Architects aan de uitbreiding van de Britisch School Netherlands in Leidschenveen. De uitbreiding speelt een belangrijke rol in de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in Nederland. De school wordt met een extra 7.202 m2 aan ruimte uitgebreid. Lees de volledige publicatie hieronder! 

Lees meer