Afbeelding

Fotocredit: Tijmen Kielen en 500Watt.

Feestelijke opening voor Zwemcentrum Rotterdam

26 februari 2018

Vrijdag 23 februari 2018 is het Zwemcentrum Rotterdam feestelijk geopend door wethouder Adriaan Visser. Tijdens de spetterende opening stond er een speciale recorddag op de agenda waar Rotterdammers, van jong tot oud, klaar waren om uitdagende waterrecords te verbreken! 

Wethouder Visser sprak vol trots over het nieuwe Zwemcentrum op Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum, dat naast het winkelcentrum Zuidplein is gebouw, beschikt over twee bassins. Een 25-meter doelgroepenbad, met beweegbare bodem, dat wordt gebruikt voor activiteiten zoals, FloatFit en zwemles.  En een 50-meter wedstrijdbad waar vereniging trainingen en wedstrijden kunnen organiseren. Afgelopen vrijdag was dit 50-meter bad het spektakel voor ruim 343 kinderen die zich waagden aan de recordpoging bommetje springen en watertrappelen.

Kraaijvanger architect  Vincent van der Meulen  sprak tijdens de spetterende opening over het project: 'We  zijn erg trots op het unieke, innovatieve en duurzame resultaat. We hopen dat Rotterdam in de toekomst veel plezier en gezondheid zal beleven aan het zwemcentrum.’ 

Het Zwemcentrum 

Het verouderde historische Zwembad Charlois heeft plaatsgemaakt voor Zwemcentrum Rotterdam. Naast de zwembaden biedt het karakteristieke gebouw ruimte voor allerlei functies zoals kleedkamers, kantoren en bergruimte. Maar ook komt er een stadswinkel, horeca met terrassen en sportwinkels. Het wordt een levendig centrum, waarbij het nieuwe zwemcentrum hoopt met de veelzijdige activiteiten en mogelijkheden meer en nieuwe bezoekers te trekken.

Lees hier het persbericht over het Zwemcentrum! 

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Dag van de Architectuur 2018

Afbeelding

Bezoekers van de Dag van de Architectuur worden ook dit jaar verwelkomd door Kraaijvanger Architects. Op diverse lokaties zullen architecten van Kraaijvanger rondleidingen en presentaties geven.

Lees meer