Afbeelding

Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

29 januari 2018

Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

Maasluis vond het belangrijk dat er een politiepost zou komen zodat de afstand tussen de burgers en de politie niet groter wordt. Met de nieuwe post wordt hier gehoor aan gegeven. Een 3D-loket voorziet via live videoverbinding in de mogelijkheid om dag-en-nacht aangifte te kunnen doen. Ook het team Handhaving en Toezicht en de beleidsambtenaren van openbare orde en wijkbeheer zijn gehuisvest op deze locatie..

Hergebruik vormde een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. Qua functionaliteit en akoestiek  heeft de nieuwe locatie een upgrade gehad. Een verbeterde uitstraling is terug te zien in het ontwerp voor het interieur.

Interieurarchitect Leendert Spreij van Kraaijvanger over het ontwerp: “Het beeldbepalende maatwerk tapijt met ‘lucky clouds & bamboe voorstelling’ verzacht en verlevendigt de ruimte en maakt deze informeler en toegankelijker. Bovendien is dit duurzame tapijt Cradle to Cradle gecertificeerd en dat is iets waar wij heel veel belang aan hechten. Wij proberen dit te bereiken door zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen toe te passen en alle cycli in het gebouw.”

Zo is er zorg gedragen voor minimale installatietechnische aanpassingen door de nieuwe indeling af te stemmen op de bestaande plattegrond. Het ‘24/7 gebied’ kent een hoog afwerkingsniveau met robuust en beeldbepalend maatwerk. Centraal in het ontwerp ligt de ‘ontmoetingsplek’ waar ruimte is voor lunch, koffie, informeel overleg, korter klantcontact en briefings met een minder besloten karakter. De traditionele balie heeft plaats gemaakt voor een strategisch geplaatste hoge tafel. Tegenover de ‘repro-wandmeubel’ ligt de gesloten verhoorruimte. Deze zal ook gebruikt worden voor geconcentreerd overleg met bezoekers.

In 2016 maakte Kraaijvanger het ontwerp voor deze politiepost.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer