Afbeelding

Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?

Kraaijvanger ondertekent Manifest Circulaire Architectuur

16 januari 2018

Kraaijvanger heeft vandaag het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ ondertekend en onderschrijft hiermee haar ideaal van cyclisch bouwen waarbij een gebouw energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. “Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?”

Circulaire gebouwen ontwerpen wij door toepassing van zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen. Daarbij maken wij cycli in het gebouw (water, materialen, voedsel, energie en lucht) zo veel mogelijk sluitend. Onze ambitie is bij elk project helder: 100% cradle to cradle en energieleverend.

De eerste belangrijke stap in energie neutraal bouwen zette Kraaijvanger in 1994 met het ontwerp van Ecotopia. De verwezenlijking van ons ontwerp voor Stadhuis Venlo betekende een enorme sprong voorwaarts in ons ideaal van cyclisch bouwen. Als eerste regio wereldwijd omarmde Venlo het Cradle to Cradle principe. In april 2017 won het circulair stadskantoor Venlo de Amerikaanse Architectuurprijs ‘Architzer A+Awards’.

Het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ – opgesteld in samenwerking met leden door de BNA -beschrijft vijf ontwerpprincipes die bijdragen aan een circulaire economie als uitgangspunten voor zowel ontwerp als voor gesprekken met opdrachtgevers, uitvoerende bouw en toeleverende industrie. Want circulair bouwen doe je samen.

De vijf ontwerpprincipes:
1. het startpunt voor circulaire architectuur is een circulair business model;
2. de natuur is is een inspiratiebron en schoolvoorbeeld van circulariteit;
3. een bouwwerk is aanpasbaar en flexibel gedurende zijn leven;
4. een bouwwerk inclusief zijn componenten is eenvoudig te (de)monteren en te construeren;
5. bouwmaterialen zijn kwalitatief hoogwaardig, niet toxisch en eenvoudig herbruikbaar.

De ondertekening van het Manifest Wij Gaan Circulair vond plaats bij aanvang van de  Week van de circulaire economie 2018 (15 t/m 19 januari 2018).

Wilt u met ons circulaire gebouwen realiseren? Ga de uitdaging aan en neem vandaag nog contact op.

Recorddag Zwemcentrum Rotterdam

Afbeelding

23 februari is het eindelijk zo ver! Dan opent de wethouder de deuren van Zwemcentrum Rotterdam. Het eerste officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad! Klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Want of je nu een pro bent, op jacht naar het wereldrecord, of een beginner die op het punt staat een eerste zwemles te nemen, Zwemcentrum Rotterdam biedt je alles zodat jij je persoonlijke record kunt verbreken. Welkom in jouw recordbad!

Lees meer

Symposium Natuurinclusief Ontwerpen

Afbeelding

Praktische tips voor méér groen en natuur in de stedelijke omgeving? Op dinsdag 6 maart gaat Hans Goverde, in op de toenemende vraag hiernaar. Met inspirerende voorbeelden van zijn natuurinclusieve projecten, zowel gerealiseerde als in ontwerp zijnde, geeft hij ontwerptips en onderstreept hij het belang van vroegtijdige samenwerking tussen opdrachtgevers, ontwerpers en ecologen.

Lees meer

Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

Afbeelding

Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

Lees meer

Op Zuid zwem je verder in het zwemcentrum

Afbeelding

Op 22 januari opende Zwemcentrum Rotterdam zijn deuren voor het publiek. De ingebruikname van het zwembad is een eerste mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Gemeente Rotterdam, consortium Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans) en Kraaijvanger Architects werkten nauw samen bij de realisatie van het zwemcentrum. Het bad is er voor Rotterdammers, maar heeft ook grote internationale ambities. De officiële opening vindt plaats op 23 februari 2018.

Lees meer