Afbeelding

Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?

Kraaijvanger ondertekent Manifest Circulaire Architectuur

16 januari 2018

Kraaijvanger heeft vandaag het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ ondertekend en onderschrijft hiermee haar ideaal van cyclisch bouwen waarbij een gebouw energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. “Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?”

Circulaire gebouwen ontwerpen wij door toepassing van zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen. Daarbij maken wij cycli in het gebouw (water, materialen, voedsel, energie en lucht) zo veel mogelijk sluitend. Onze ambitie is bij elk project helder: 100% cradle to cradle en energieleverend.

De eerste belangrijke stap in energie neutraal bouwen zette Kraaijvanger in 1994 met het ontwerp van Ecotopia. De verwezenlijking van ons ontwerp voor Stadhuis Venlo betekende een enorme sprong voorwaarts in ons ideaal van cyclisch bouwen. Als eerste regio wereldwijd omarmde Venlo het Cradle to Cradle principe. In april 2017 won het circulair stadskantoor Venlo de Amerikaanse Architectuurprijs ‘Architzer A+Awards’.

Het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ – opgesteld in samenwerking met leden door de BNA -beschrijft vijf ontwerpprincipes die bijdragen aan een circulaire economie als uitgangspunten voor zowel ontwerp als voor gesprekken met opdrachtgevers, uitvoerende bouw en toeleverende industrie. Want circulair bouwen doe je samen.

De vijf ontwerpprincipes:
1. het startpunt voor circulaire architectuur is een circulair business model;
2. de natuur is is een inspiratiebron en schoolvoorbeeld van circulariteit;
3. een bouwwerk is aanpasbaar en flexibel gedurende zijn leven;
4. een bouwwerk inclusief zijn componenten is eenvoudig te (de)monteren en te construeren;
5. bouwmaterialen zijn kwalitatief hoogwaardig, niet toxisch en eenvoudig herbruikbaar.

De ondertekening van het Manifest Wij Gaan Circulair vond plaats bij aanvang van de  Week van de circulaire economie 2018 (15 t/m 19 januari 2018).

Wilt u met ons circulaire gebouwen realiseren? Ga de uitdaging aan en neem vandaag nog contact op.

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Afbeelding

Op zondag 15 juli 2018 werd de Eerste Paal geslagen van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven hiervoor het startsein.

Lees meer

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer