Afbeelding

Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?

Kraaijvanger ondertekent Manifest Circulaire Architectuur

16 januari 2018

Kraaijvanger heeft vandaag het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ ondertekend en onderschrijft hiermee haar ideaal van cyclisch bouwen waarbij een gebouw energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. “Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?”

Circulaire gebouwen ontwerpen wij door toepassing van zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen. Daarbij maken wij cycli in het gebouw (water, materialen, voedsel, energie en lucht) zo veel mogelijk sluitend. Onze ambitie is bij elk project helder: 100% cradle to cradle en energieleverend.

De eerste belangrijke stap in energie neutraal bouwen zette Kraaijvanger in 1994 met het ontwerp van Ecotopia. De verwezenlijking van ons ontwerp voor Stadhuis Venlo betekende een enorme sprong voorwaarts in ons ideaal van cyclisch bouwen. Als eerste regio wereldwijd omarmde Venlo het Cradle to Cradle principe. In april 2017 won het circulair stadskantoor Venlo de Amerikaanse Architectuurprijs ‘Architzer A+Awards’.

Het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ – opgesteld in samenwerking met leden door de BNA -beschrijft vijf ontwerpprincipes die bijdragen aan een circulaire economie als uitgangspunten voor zowel ontwerp als voor gesprekken met opdrachtgevers, uitvoerende bouw en toeleverende industrie. Want circulair bouwen doe je samen.

De vijf ontwerpprincipes:
1. het startpunt voor circulaire architectuur is een circulair business model;
2. de natuur is is een inspiratiebron en schoolvoorbeeld van circulariteit;
3. een bouwwerk is aanpasbaar en flexibel gedurende zijn leven;
4. een bouwwerk inclusief zijn componenten is eenvoudig te (de)monteren en te construeren;
5. bouwmaterialen zijn kwalitatief hoogwaardig, niet toxisch en eenvoudig herbruikbaar.

De ondertekening van het Manifest Wij Gaan Circulair vond plaats bij aanvang van de  Week van de circulaire economie 2018 (15 t/m 19 januari 2018).

Wilt u met ons circulaire gebouwen realiseren? Ga de uitdaging aan en neem vandaag nog contact op.

Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

Afbeelding

Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

Lees meer

Hans Goverde keynote spreker op Energiekongress 2018

Afbeelding

Hoe bouwen we de toekomst? Waarheen gaat de reis naar mobiliteit? Hoeveel digitalisering heeft de gemeenschap nodig? Op vrijdag 1 juni geeft Kraaijvanger architect Hans Goverde antwoord op deze vragen tijdens het Energiekongress 2018 in St. Gallen. Het congres is initiatief van Energieagentur St.Gallen en focust zich op de implementatie van energie strategieeën. Ze nodigen verschillende sprekers uit voor een keynote speech binnen dit thema. 

Lees meer

K SUPPORT ZOEKT ALGEMEEN DIRECTEUR

Afbeelding

K support ondersteunt met een ervaren team van ingenieurs opdrachtgevers bij het realiseren van gebouwen. Een uitgebreid pakket van diensten wordt aangeboden aan architecten, aannemers, gebouweigenaren. Dit bevat onder meer projectmanagement en bouwtechnische ondersteuning in alle facetten met als doel de opdrachtgever zo volledig mogelijk te ontlasten.

Lees meer

The Britisch School in Ingenieu(w)s

Afbeelding

Ingenieu(w)s is de nieuwsbrief van KVMC op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. Met KVMC als installatie - en duurzaamheidsadviseur werkt Kraaijvanger Architects aan de uitbreiding van de Britisch School Netherlands in Leidschenveen. De uitbreiding speelt een belangrijke rol in de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in Nederland. De school wordt met een extra 7.202 m2 aan ruimte uitgebreid. Lees de volledige publicatie hieronder! 

Lees meer