Afbeelding

Zes hoofdgebouwen en een zevende cultuurgebouw met een groot auditorium bieden straks ruimte aan twee onderwijsclusters: een vmbo gedeelte en een havo/vwo deel.

Ontwerp nieuwbouw campus Lelystad lovend ontvangen

10 januari 2018

Wethouder Ed Rentenaar en directeur Barry Lommen onthulden op 9 januari het ontwerp van de nieuwbouw voor de schoolcampus aan alle medewerkers van scholengemeenschap Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects presenteerde zijn ontwerp aan de hand van 3d-beelden, tekeningen en een maquette. Aanwezigen reageerden lovend.

De gemeenteraad koos in april 2017 voor energie neutrale nieuwbouw als vervanging voor de drie bestaande scholen van Lelystad, SGL, Arcus en Rietlanden.  Deze worden samengevoegd op de nieuwe campus voor SVOL. Zes hoofdgebouwen en een zevende cultuurgebouw met een groot auditorium bieden straks ruimte aan twee onderwijsclusters: een vmbo gedeelte en een havo/vwo deel. Elk van de zes hoofdgebouwen bestaat uit een fietsenstalling op de begane grond met daarboven drie bouwlagen.

Naast energiebesparing en een efficiënte inrichting van het onderwijs, biedt de locatie Rietlanden/Campuszone Noord een belangrijk voordeel: Het onderwijs van de drie scholen kan gewoon doorgaan gedurende de bouw. Tussentijds verhuizen is niet nodig.

Wethouder Ed Rentenaar: ”Met het voorgestelde ontwerp wordt voldaan aan een aantal belangrijke randvoorwaarden. Zo biedt de toekomstige huisvesting een inspirerende en veilige leer- en werkomgeving. En door de verschillende gebouwen onderling te koppelen worden de leeromgevingen als kleinschalig ervaren en is er een goede doorstroming van leerlingen tussen en naar andere leerroutes mogelijk. De huisvesting is daarnaast toekomstgericht, omdat het duurzaam en flexibel aanpasbaar is en financieel gezond te exploiteren.”

Zowel SVOL als politici reageerden erg positief op het ontwerp. Docenten zijn vooral verheugd met de kleinschaligheid die Kraaijvanger Architects in zijn ontwerp heeft weten te brengen. Mieke Hoogstraten, werkzaam op De Rietlanden: "Het is helemaal geweldig. Het is open en de gebouwen geven structuur en rust. De natuur is er ook bij betrokken.”

De verwachting is dat de nieuwe schoolcampus in augustus 2020 in gebruik wordt genomen.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer