Afbeelding

Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op 11 januari a.s. op de Tu/E Campus laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt.

LEZING ‘MAKING’ ARCHITECTURE

  3 januari 2018

  Hoe kom je tot een gebouwontwerp? Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op 11 januari a.s. laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt. Ook Roberto Meyer van MVSA Architects geeft zijn visie op het maakproces.

  Binnen het thema ‘Making’ Architecture organiseren Juliette Bekkering van de leerstoel Architectural Design and Engineering (ADE) aan de TU Eindhoven, en AnArchi, Studievereniging voor Architectuur een reeks lezingen.

  Programma ‘Making’ Architecture:

  • 11 januari: Dirk Jan Postel – Roberto Meyer
  • 22 februari: Nanne de Ru – Moriko Kira
  • 22 maart: Jo Coenen – Wiel Arets
  • 3 mei: Wim van den Bergh – Martine de Vliet

  De lezingen vinden plaats van 19.30 -22.00 uur in Lecture Room 4 in het Auditorium op de Tu/E Campus en zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via AnArchi.

  Eerder spraken binnen deze reeks lezingen:
  Caro van de Venne (BARCODE Architects), Haiko Meijer (Onix NL), Felix Clause (Felix Clause Dick van Wageningen Architecten), David Gianotten (OMA), René van Zuuk (René van Zuuk Architecten), Ellen van der Wal (Mecanoo), Harm Timmermans (Shift Architecture Urbanism), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architecten), TIlo Herlach (HHF Architects), Joost Vos (partner at Benthem Crouwel Architects), Elma van Boxel (founding partner ZUS), Willem Jan Neutelings (founding partner Neutelings Riedijk Architects), Nathalie de Vries (founding partner MVRDV), Floris Cornelisse (founding partner Happel Cornelisse Verhoeven, Pieter Bannenberg (founding partner NL Architects, Mark Hemel (Information Based Architecture), Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten), Koen van Velsen (Koen van Velsen architecten), Xaveer de Geyter (Xaveer de Geyter Architects)

  De Hub als project tool in FuturA

  Afbeelding

  Op 29 maart 2018 was het eindsymposium voor het onderzoeksproject FuturA naar toekomstige samenwerkings- en organisatiemodellen voor de levering van architectuurdiensten. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd in het uniek vormgegeven boek 'De toekomstige rol van de architect - een wetenschappelijke ontwerpgids'. In tien hoofdstukken wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op vragen als 'Hoe onderhandel je je rol in je project?' en 'Wat zijn de rollen van de toekomst?'. Alle bevindingen worden toegelicht door middel van tips en concrete voorbeelden. Een van de voorbeelden in de guide is De Hub ontworpen door David Hess. 

  Lees meer

  StiB Award nominatie voor Zwemcentrum Rotterdam

  Afbeelding

  Kraaijvanger doet mee aan de StiB Award 2018! Samen met drie andere projecten doet het Zwemcentrum Rotterdam mee aan de award. Het Zwemcentrum is genomineerd voor de prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. Wij kijken vol verwachting uit naar de bekendmaking van de winnaar op 7 juni 2018!

  Lees meer

  Succesvol CIC Rotterdam opent uitbreiding

  Afbeelding

  Op donderdag 15 maart j.l. opende het Cambridge Innovation Center (CIC), feestelijk de uitbreiding van maar liefst 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam. Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

  Lees meer