Afbeelding

Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op donderdag 3 mei op de Tu/E Campus laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt.

Lezing ‘Making Architecture'

24 april 2018

Hoe kom je tot een gebouwontwerp? Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op donderdag  3 mei 2018 laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw en de samenwerking tussen diverse partijen, zich ontvouwt. Na Postel, zal ook Wim van den Bergh Architect zijn visie geven over het maakproces van ontwerp tot gebouw. 

Binnen het thema ‘Making’ Architecture organiseren Juliette Bekkering van de leerstoel Architectural Design and Engineering (ADE) aan de TU Eindhoven, en AnArchi, Studievereniging voor Architectuur een reeks lezingen.

Programma ‘Making’ Architecture:

  • 19:00u. Welkomstwoord
  • 19:15u. Lezing Dirk Jan Postel
  • 20:00u. Korte pauze
  • 20:15u. Lezing Wim van den Bergh
  • 21:00u. Mogelijkheid voor vragen en/of  discussie
  • 21:30u. Afsluitende borrel

De lezingen vinden plaats van 19.00 -21.30 uur in Lecture Room 4 in het Auditorium op de Technische Universiteit Eindhoven. 

Eerder spraken binnen deze reeks lezingen:
Caro van de Venne (BARCODE Architects), Haiko Meijer (Onix NL), Felix Clause (Felix Clause Dick van Wageningen Architecten), David Gianotten (OMA), René van Zuuk (René van Zuuk Architecten), Ellen van der Wal (Mecanoo), Harm Timmermans (Shift Architecture Urbanism), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architecten), TIlo Herlach (HHF Architects), Joost Vos (partner at Benthem Crouwel Architects), Elma van Boxel (founding partner ZUS), Willem Jan Neutelings (founding partner Neutelings Riedijk Architects), Nathalie de Vries (founding partner MVRDV), Floris Cornelisse (founding partner Happel Cornelisse Verhoeven, Pieter Bannenberg (founding partner NL Architects, Mark Hemel (Information Based Architecture), Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten), Koen van Velsen (Koen van Velsen architecten), Xaveer de Geyter (Xaveer de Geyter Architects)

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer