Afbeelding

Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op 11 januari a.s. op de Tu/E Campus laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt.

LEZING ‘MAKING’ ARCHITECTURE

  3 januari 2018

  Hoe kom je tot een gebouwontwerp? Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op 11 januari a.s. laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt. Ook Roberto Meyer van MVSA Architects geeft zijn visie op het maakproces.

  Binnen het thema ‘Making’ Architecture organiseren Juliette Bekkering van de leerstoel Architectural Design and Engineering (ADE) aan de TU Eindhoven, en AnArchi, Studievereniging voor Architectuur een reeks lezingen.

  Programma ‘Making’ Architecture:

  • 11 januari: Dirk Jan Postel – Roberto Meyer
  • 22 februari: Nanne de Ru – Moriko Kira
  • 22 maart: Jo Coenen – Wiel Arets
  • 3 mei: Wim van den Bergh – Martine de Vliet

  De lezingen vinden plaats van 19.30 -22.00 uur in Lecture Room 4 in het Auditorium op de Tu/E Campus en zijn vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via AnArchi.

  Eerder spraken binnen deze reeks lezingen:
  Caro van de Venne (BARCODE Architects), Haiko Meijer (Onix NL), Felix Clause (Felix Clause Dick van Wageningen Architecten), David Gianotten (OMA), René van Zuuk (René van Zuuk Architecten), Ellen van der Wal (Mecanoo), Harm Timmermans (Shift Architecture Urbanism), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architecten), TIlo Herlach (HHF Architects), Joost Vos (partner at Benthem Crouwel Architects), Elma van Boxel (founding partner ZUS), Willem Jan Neutelings (founding partner Neutelings Riedijk Architects), Nathalie de Vries (founding partner MVRDV), Floris Cornelisse (founding partner Happel Cornelisse Verhoeven, Pieter Bannenberg (founding partner NL Architects, Mark Hemel (Information Based Architecture), Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten), Koen van Velsen (Koen van Velsen architecten), Xaveer de Geyter (Xaveer de Geyter Architects)

  Op Zuid zwem je verder in het zwemcentrum

  Afbeelding

  Op 22 januari opende Zwemcentrum Rotterdam zijn deuren voor het publiek. De ingebruikname van het zwembad is een eerste mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Gemeente Rotterdam, consortium Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans) en Kraaijvanger Architects werkten nauw samen bij de realisatie van het zwemcentrum. Het bad is er voor Rotterdammers, maar heeft ook grote internationale ambities. De officiële opening vindt plaats op 23 februari 2018.

  Lees meer

  KRAAIJVANGER ONDERTEKENT MANIFEST CIRCULAIRE ARCHITECTUUR

  Afbeelding

  Kraaijvanger heeft vandaag het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ ondertekend en onderschrijft hiermee haar ideaal van cyclisch bouwen waarbij een gebouw energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. “Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?”

  Lees meer

  Ontwerp nieuwbouw campus Lelystad lovend ontvangen

  Afbeelding

  Wethouder Ed Rentenaar en directeur Barry Lommen onthulden op 9 januari het ontwerp van de nieuwbouw voor de schoolcampus aan alle medewerkers van scholengemeenschap Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects presenteerde zijn ontwerp aan de hand van 3d-beelden, tekeningen en een maquette. Aanwezigen reageerden lovend.

  Lees meer

  Warm afscheid directeur De Doelen Gabriël Oostvogel

  Afbeelding

  Op 8 januari nam Gabriël Oostvogel afscheid als directeur van De Doelen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak zijn waardering uit voor Oostvogel’s inzet en staat van dienst. Kraaijvanger is trots op de samenwerking gedurende de projecten die zij voor De Doelen mocht ontwerpen zoals de renovatie van de Grote Zaal en de reconstructie van de Plint.

  Lees meer

  KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

  Afbeelding

  Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

  Lees meer