Afbeelding

Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op donderdag 3 mei op de Tu/E Campus laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt.

Lezing ‘Making Architecture'

24 april 2018

Hoe kom je tot een gebouwontwerp? Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op donderdag  3 mei 2018 laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw en de samenwerking tussen diverse partijen, zich ontvouwt. Na Postel, zal ook Wim van den Bergh Architect zijn visie geven over het maakproces van ontwerp tot gebouw. 

Binnen het thema ‘Making’ Architecture organiseren Juliette Bekkering van de leerstoel Architectural Design and Engineering (ADE) aan de TU Eindhoven, en AnArchi, Studievereniging voor Architectuur een reeks lezingen.

Programma ‘Making’ Architecture:

  • 19:00u. Welkomstwoord
  • 19:15u. Lezing Dirk Jan Postel
  • 20:00u. Korte pauze
  • 20:15u. Lezing Wim van den Bergh
  • 21:00u. Mogelijkheid voor vragen en/of  discussie
  • 21:30u. Afsluitende borrel

De lezingen vinden plaats van 19.00 -21.30 uur in Lecture Room 4 in het Auditorium op de Technische Universiteit Eindhoven. 

Eerder spraken binnen deze reeks lezingen:
Caro van de Venne (BARCODE Architects), Haiko Meijer (Onix NL), Felix Clause (Felix Clause Dick van Wageningen Architecten), David Gianotten (OMA), René van Zuuk (René van Zuuk Architecten), Ellen van der Wal (Mecanoo), Harm Timmermans (Shift Architecture Urbanism), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marlies Rohmer (Marlies Rohmer Architecten), TIlo Herlach (HHF Architects), Joost Vos (partner at Benthem Crouwel Architects), Elma van Boxel (founding partner ZUS), Willem Jan Neutelings (founding partner Neutelings Riedijk Architects), Nathalie de Vries (founding partner MVRDV), Floris Cornelisse (founding partner Happel Cornelisse Verhoeven, Pieter Bannenberg (founding partner NL Architects, Mark Hemel (Information Based Architecture), Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten), Koen van Velsen (Koen van Velsen architecten), Xaveer de Geyter (Xaveer de Geyter Architects)

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Work at Kraaijvanger

Afbeelding

#WORKATKRAAIJVANGER is altijd op zoek naar ambitie op verschillende niveaus! Na de zomervakantie hebben we op ons kantoor in hartje Rotterdam weer plekken beschikbaar voor leergierige studenten. 

Lees meer