Afbeelding

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

20 december 2017

Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

BEP staat voor BeroepsErvaringsPeriode. Gedurende dit tijdsbestek van twee jaar werkt een aankomende architect verplicht onder begeleiding van een ervaren architect. Daarna is het gebruik van de architectentitel officieel toegestaan.

Op de bouwplaats van Rabobank Gouwestreek bijvoorbeeld, kregen de BEP-ers tijdens een intensief werkbezoek alle praktische aspecten van directievoering uitgelegd door architect Gurbe van Belle. Daarnaast leren zij van de professionals van Kraaijvanger Architects alle ‘ins en outs’ over prijs- en contractvorming, opdracht, directievoering en uitvoering. In onderlinge samenwerking hebben de BEP-ers hiervoor een intern programma opgesteld parallel aan de planning van de daadwerkelijk in ontwerp en in uitvoering zijnde projecten  van het bureau. Dit gebeurt als aanvulling op dagelijkse werkzaamheden.

Op hun beurt verrichten de BEP-ers divers onderzoek. Een voorbeeld daarvan is een inventarisatie van constructietypen en geveltoepassingen en een daaraan gekoppeld waarderingssysteem. Dit onderzoek verschaft inzicht welke bouwmethodiek of welk systeem de beste Cradle2Cradle oplossing biedt.

Voor aanstaande architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten is het doorlopen van een BEP sinds 2015 een voorwaarde om de architectentitel te mogen voeren. De vorming tot architect komt hiermee op een internationaal concurrerend niveau, het verhoogt het aanzien van de titel en versterkt tenslotte ook het beroep. Zowel bureaus als BEP-deelnemers hebben baat bij een gestructureerde en goede entree van jonge architecten in de beroepspraktijk.

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

Ben jij al klaar voor de praktijk? Kraaijvanger Architects zoekt ambitieuze mensen op alle niveaus!
Bekijk onze vacatures.

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Work at Kraaijvanger

Afbeelding

#WORKATKRAAIJVANGER is altijd op zoek naar ambitie op verschillende niveaus! Na de zomervakantie hebben we op ons kantoor in hartje Rotterdam weer plekken beschikbaar voor leergierige studenten. 

Lees meer