Afbeelding

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

20 december 2017

Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

BEP staat voor BeroepsErvaringsPeriode. Gedurende dit tijdsbestek van twee jaar werkt een aankomende architect verplicht onder begeleiding van een ervaren architect. Daarna is het gebruik van de architectentitel officieel toegestaan.

Op de bouwplaats van Rabobank Gouwestreek bijvoorbeeld, kregen de BEP-ers tijdens een intensief werkbezoek alle praktische aspecten van directievoering uitgelegd door architect Gurbe van Belle. Daarnaast leren zij van de professionals van Kraaijvanger Architects alle ‘ins en outs’ over prijs- en contractvorming, opdracht, directievoering en uitvoering. In onderlinge samenwerking hebben de BEP-ers hiervoor een intern programma opgesteld parallel aan de planning van de daadwerkelijk in ontwerp en in uitvoering zijnde projecten  van het bureau. Dit gebeurt als aanvulling op dagelijkse werkzaamheden.

Op hun beurt verrichten de BEP-ers divers onderzoek. Een voorbeeld daarvan is een inventarisatie van constructietypen en geveltoepassingen en een daaraan gekoppeld waarderingssysteem. Dit onderzoek verschaft inzicht welke bouwmethodiek of welk systeem de beste Cradle2Cradle oplossing biedt.

Voor aanstaande architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten is het doorlopen van een BEP sinds 2015 een voorwaarde om de architectentitel te mogen voeren. De vorming tot architect komt hiermee op een internationaal concurrerend niveau, het verhoogt het aanzien van de titel en versterkt tenslotte ook het beroep. Zowel bureaus als BEP-deelnemers hebben baat bij een gestructureerde en goede entree van jonge architecten in de beroepspraktijk.

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

Ben jij al klaar voor de praktijk? Kraaijvanger Architects zoekt ambitieuze mensen op alle niveaus!
Bekijk onze vacatures.

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer

Openbare basisschool De Schalm bijna gereed

Afbeelding

Vandaag namen leerlingen van OBS De Schalm ‘hun’ basisschool in gebruik. De school ondergaat momenteel een grootscheepse transformatie die eind oktober voltooid wordt. De afgelopen zomervakantie vormde een mooie periode om buiten de lesperiodes om, zoveel mogelijk bouwwerkzaamheden te verrichten.

Lees meer