Afbeelding

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

20 december 2017

Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

BEP staat voor BeroepsErvaringsPeriode. Gedurende dit tijdsbestek van twee jaar werkt een aankomende architect verplicht onder begeleiding van een ervaren architect. Daarna is het gebruik van de architectentitel officieel toegestaan.

Op de bouwplaats van Rabobank Gouwestreek bijvoorbeeld, kregen de BEP-ers tijdens een intensief werkbezoek alle praktische aspecten van directievoering uitgelegd door architect Gurbe van Belle. Daarnaast leren zij van de professionals van Kraaijvanger Architects alle ‘ins en outs’ over prijs- en contractvorming, opdracht, directievoering en uitvoering. In onderlinge samenwerking hebben de BEP-ers hiervoor een intern programma opgesteld parallel aan de planning van de daadwerkelijk in ontwerp en in uitvoering zijnde projecten  van het bureau. Dit gebeurt als aanvulling op dagelijkse werkzaamheden.

Op hun beurt verrichten de BEP-ers divers onderzoek. Een voorbeeld daarvan is een inventarisatie van constructietypen en geveltoepassingen en een daaraan gekoppeld waarderingssysteem. Dit onderzoek verschaft inzicht welke bouwmethodiek of welk systeem de beste Cradle2Cradle oplossing biedt.

Voor aanstaande architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten is het doorlopen van een BEP sinds 2015 een voorwaarde om de architectentitel te mogen voeren. De vorming tot architect komt hiermee op een internationaal concurrerend niveau, het verhoogt het aanzien van de titel en versterkt tenslotte ook het beroep. Zowel bureaus als BEP-deelnemers hebben baat bij een gestructureerde en goede entree van jonge architecten in de beroepspraktijk.

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

Ben jij al klaar voor de praktijk? Kraaijvanger Architects zoekt ambitieuze mensen op alle niveaus!
Bekijk onze vacatures.

Op Zuid zwem je verder in het zwemcentrum

Afbeelding

Op 22 januari opende Zwemcentrum Rotterdam zijn deuren voor het publiek. De ingebruikname van het zwembad is een eerste mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Gemeente Rotterdam, consortium Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans) en Kraaijvanger Architects werkten nauw samen bij de realisatie van het zwemcentrum. Het bad is er voor Rotterdammers, maar heeft ook grote internationale ambities. De officiële opening vindt plaats op 23 februari 2018.

Lees meer

KRAAIJVANGER ONDERTEKENT MANIFEST CIRCULAIRE ARCHITECTUUR

Afbeelding

Kraaijvanger heeft vandaag het ‘Manifest Circulaire Architectuur’ ondertekend en onderschrijft hiermee haar ideaal van cyclisch bouwen waarbij een gebouw energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. “Kraaijvanger ontwerpt met veel plezier circulaire gebouwen die de toekomst mooier en beter maken en waarde toevoegen. Wie gaat met ons deze uitdaging aan?”

Lees meer

Ontwerp nieuwbouw campus Lelystad lovend ontvangen

Afbeelding

Wethouder Ed Rentenaar en directeur Barry Lommen onthulden op 9 januari het ontwerp van de nieuwbouw voor de schoolcampus aan alle medewerkers van scholengemeenschap Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects presenteerde zijn ontwerp aan de hand van 3d-beelden, tekeningen en een maquette. Aanwezigen reageerden lovend.

Lees meer

Warm afscheid directeur De Doelen Gabriël Oostvogel

Afbeelding

Op 8 januari nam Gabriël Oostvogel afscheid als directeur van De Doelen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak zijn waardering uit voor Oostvogel’s inzet en staat van dienst. Kraaijvanger is trots op de samenwerking gedurende de projecten die zij voor De Doelen mocht ontwerpen zoals de renovatie van de Grote Zaal en de reconstructie van de Plint.

Lees meer

LEZING ‘MAKING’ ARCHITECTURE

Afbeelding

Hoe kom je tot een gebouwontwerp? Tijdens de duo-lezing ‘Making’ Architecture op 11 januari a.s. laat Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects aan de hand van een aantal projecten zien hoe het maakproces van concept tot gebouw, zich ontvouwt. Ook Roberto Meyer van MVSA Architects geeft zijn visie op het maakproces.

Lees meer