Afbeelding

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

20 december 2017

Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

BEP staat voor BeroepsErvaringsPeriode. Gedurende dit tijdsbestek van twee jaar werkt een aankomende architect verplicht onder begeleiding van een ervaren architect. Daarna is het gebruik van de architectentitel officieel toegestaan.

Op de bouwplaats van Rabobank Gouwestreek bijvoorbeeld, kregen de BEP-ers tijdens een intensief werkbezoek alle praktische aspecten van directievoering uitgelegd door architect Gurbe van Belle. Daarnaast leren zij van de professionals van Kraaijvanger Architects alle ‘ins en outs’ over prijs- en contractvorming, opdracht, directievoering en uitvoering. In onderlinge samenwerking hebben de BEP-ers hiervoor een intern programma opgesteld parallel aan de planning van de daadwerkelijk in ontwerp en in uitvoering zijnde projecten  van het bureau. Dit gebeurt als aanvulling op dagelijkse werkzaamheden.

Op hun beurt verrichten de BEP-ers divers onderzoek. Een voorbeeld daarvan is een inventarisatie van constructietypen en geveltoepassingen en een daaraan gekoppeld waarderingssysteem. Dit onderzoek verschaft inzicht welke bouwmethodiek of welk systeem de beste Cradle2Cradle oplossing biedt.

Voor aanstaande architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten is het doorlopen van een BEP sinds 2015 een voorwaarde om de architectentitel te mogen voeren. De vorming tot architect komt hiermee op een internationaal concurrerend niveau, het verhoogt het aanzien van de titel en versterkt tenslotte ook het beroep. Zowel bureaus als BEP-deelnemers hebben baat bij een gestructureerde en goede entree van jonge architecten in de beroepspraktijk.

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

Ben jij al klaar voor de praktijk? Kraaijvanger Architects zoekt ambitieuze mensen op alle niveaus!
Bekijk onze vacatures.

De Hub als project tool in FuturA

Afbeelding

Op 29 maart 2018 was het eindsymposium voor het onderzoeksproject FuturA naar toekomstige samenwerkings- en organisatiemodellen voor de levering van architectuurdiensten. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd in het uniek vormgegeven boek 'De toekomstige rol van de architect - een wetenschappelijke ontwerpgids'. In tien hoofdstukken wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op vragen als 'Hoe onderhandel je je rol in je project?' en 'Wat zijn de rollen van de toekomst?'. Alle bevindingen worden toegelicht door middel van tips en concrete voorbeelden. Een van de voorbeelden in de guide is De Hub ontworpen door David Hess. 

Lees meer

StiB Award nominatie voor Zwemcentrum Rotterdam

Afbeelding

Kraaijvanger doet mee aan de StiB Award 2018! Samen met drie andere projecten doet het Zwemcentrum Rotterdam mee aan de award. Het Zwemcentrum is genomineerd voor de prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. Wij kijken vol verwachting uit naar de bekendmaking van de winnaar op 7 juni 2018!

Lees meer

Succesvol CIC Rotterdam opent uitbreiding

Afbeelding

Op donderdag 15 maart j.l. opende het Cambridge Innovation Center (CIC), feestelijk de uitbreiding van maar liefst 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam. Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

Lees meer