Afbeelding

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

KRAAIJVANGER ARCHITECTS BIEDT RUIMTE AAN JONG TALENT!

20 december 2017

Aangenaam kennis te maken met Eline, Erfan, Gulce, Iris, Janet, Jeroen, Jik en Quirijn. Met deze acht 'BEP-ers' in dienst wil Kraaijvanger Architects aanstormend afgestudeerd talent, beter voorbereiden op de beroepspraktijk. Frisse blikken en innovatie in ruil voor professionele begeleiding en praktijkervaring met spraakmakende projecten.

BEP staat voor BeroepsErvaringsPeriode. Gedurende dit tijdsbestek van twee jaar werkt een aankomende architect verplicht onder begeleiding van een ervaren architect. Daarna is het gebruik van de architectentitel officieel toegestaan.

Op de bouwplaats van Rabobank Gouwestreek bijvoorbeeld, kregen de BEP-ers tijdens een intensief werkbezoek alle praktische aspecten van directievoering uitgelegd door architect Gurbe van Belle. Daarnaast leren zij van de professionals van Kraaijvanger Architects alle ‘ins en outs’ over prijs- en contractvorming, opdracht, directievoering en uitvoering. In onderlinge samenwerking hebben de BEP-ers hiervoor een intern programma opgesteld parallel aan de planning van de daadwerkelijk in ontwerp en in uitvoering zijnde projecten  van het bureau. Dit gebeurt als aanvulling op dagelijkse werkzaamheden.

Op hun beurt verrichten de BEP-ers divers onderzoek. Een voorbeeld daarvan is een inventarisatie van constructietypen en geveltoepassingen en een daaraan gekoppeld waarderingssysteem. Dit onderzoek verschaft inzicht welke bouwmethodiek of welk systeem de beste Cradle2Cradle oplossing biedt.

Voor aanstaande architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten is het doorlopen van een BEP sinds 2015 een voorwaarde om de architectentitel te mogen voeren. De vorming tot architect komt hiermee op een internationaal concurrerend niveau, het verhoogt het aanzien van de titel en versterkt tenslotte ook het beroep. Zowel bureaus als BEP-deelnemers hebben baat bij een gestructureerde en goede entree van jonge architecten in de beroepspraktijk.

Eline Degenaar, Erfan Zoakman, Gulce Onganer, Iris van der Weijde, Janet Snoeijen, Jeroen de Nies, Jik Mosch en Quirijn Petersen: Deze BEP-ers zijn straks helemaal klaar voor de praktijk.

Ben jij al klaar voor de praktijk? Kraaijvanger Architects zoekt ambitieuze mensen op alle niveaus!
Bekijk onze vacatures.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer