Afbeelding

Impressie uitbreiding The Brish School in The Netherlands campus Leidschenveen

550 nieuwe leerplekken voor The British School in The Netherlands

7 december 2017

The British School in The Netherlands (BSN) breidt zijn campus in Leidschenveen uit met voortgezet onderwijs op de bestaande campus van Junior School Leidschenveen (JSL) met 550 extra leerplekken. De uitbreiding naar ontwerp van Kraaijvanger Architects richt zich op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in heel Nederland.

De uitbreiding voegt 7.202 m2 toe aan de bestaande 9.567 m2 aan huidige JSL-faciliteiten. De ontwikkeling van een middelbare school op de bestaande campus is een bewijs van de ambitie van de BSN om een leercontinuüm (in de leeftijd van 3-18 jaar) te creëren. Het ontwerp van de nieuwe campus zal hier ook op gericht zijn. Het is de bedoeling dat de middelbare school elk jaar groter wordt, omdat het elk nieuw schooljaar een brugklas toevoegt.

Nieuw ontwerp campus

Naast dat het ontwerp flexibele leerruimtes bevat, beschikt de nieuwe middelbare school over dakterrassen , sportvelden, een grote sporthal en een innovatieve 'Assembly Dome'. Deze futuristische ruimte stelt studenten van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs in staat om een plek te delen waar ze kunnen eten, werken en presenteren. Het dak van de koepel wordt bedekt met gras voor buitenspeelruimte voor de kinderen.

Duurzaamheid

De nieuwe faciliteiten in Leidschenveen zullen ook veel duurzame elementen bevatten die de energieprestaties zullen verbeteren zoals zonnepanelen en ventilatie met CO2-sensoren. Hiermee wordt invulling gegeven aan Cradle to Cradle ambities. De uitbreiding voegt 7.202 m2 toe aan de bestaande 9.567 m2 aan huidige JSL-faciliteiten.

CEO/Principal Kieran Earley vertelt over de uitbreiding van The British School in The Netherlands: 'Onze plannen zijn niet bedoeld om op een acquisitieve manier te groeien, maar wij zien dit als een kans om onze organische groei voort te zetten en tegelijkertijd aan de vraag te voldoen.' 

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer