Afbeelding

In ‘De Verbonden Stad' geeft David Hess zijn visie op de invloed van de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad.

Lezing De Verbonden Stad

6 december 2017

Wat is de toekomst van de stad? Wat voor gevolgen heeft de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad? David Hess geeft zijn visie op ‘De Verbonden Stad’ ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle op 7 december a.s.

Nieuwe verbindingen

Historische binnensteden blijven een enorme aantrekkingskracht hebben. Veel buitenwijken missen de diversiteit die zo kenmerkend is aan stadskernen. Ze zijn vaak eentonig en van elkaar gescheiden door wegen en sporen. Wie gaat er een weekendje naar de wijken buiten de periferie van Parijs ? Het merendeel van de stad bestaat uit dit soort buitenwijken.

Een aantal recente technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om deze wijken meer met elkaar onderling en met de binnenstad te verbinden. Zowel functioneel, circulair als fysiek.

360°concept

De lezing De Verbonden Stad maakt deel uit van een bredere studie van Kraaijvanger Architects naar een duurzame, circulaire toekomst. Hiertoe behoort project 360°, een duurzame woontoren die cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners combineert, in het hart van de stad.

Naast Hess, spreken tijdens de feestelijke opening burgemeester Meijer van Zwolle, Alfred Bolks algemeen directeur VanWonen en Daan Noordeloos, hoofd Organizational Development Transavia. Het nieuwe onderkomen van VanWonen is het enige kantoorpand dat ooit door Gerrit Rietveld is ontworpen. Na een grondige restauratie en renovatie is het weer in ere hersteld.

'Het Lerende Architectenbureau'

Afbeelding

Sinds 2015 zet Kraaijvanger Architects in op het 'lerende architectenbureau'. Het bureau stimuleert zijn medewerkers om van elkaar te leren, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Maar hoe functioneert 'het lerende architectenbureau' in de realiteit en wat is de meerwaarde van een lerende organisatie?

Lees meer

StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

Afbeelding

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

Lees meer

Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

Afbeelding

Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

Lees meer

Work at Kraaijvanger

Afbeelding

#WORKATKRAAIJVANGER is altijd op zoek naar ambitie op verschillende niveaus! Na de zomervakantie hebben we op ons kantoor in hartje Rotterdam weer plekken beschikbaar voor leergierige studenten. 

Lees meer