Afbeelding

In ‘De Verbonden Stad' geeft David Hess zijn visie op de invloed van de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad.

Lezing De Verbonden Stad

6 december 2017

Wat is de toekomst van de stad? Wat voor gevolgen heeft de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad? David Hess geeft zijn visie op ‘De Verbonden Stad’ ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle op 7 december a.s.

Nieuwe verbindingen

Historische binnensteden blijven een enorme aantrekkingskracht hebben. Veel buitenwijken missen de diversiteit die zo kenmerkend is aan stadskernen. Ze zijn vaak eentonig en van elkaar gescheiden door wegen en sporen. Wie gaat er een weekendje naar de wijken buiten de periferie van Parijs ? Het merendeel van de stad bestaat uit dit soort buitenwijken.

Een aantal recente technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om deze wijken meer met elkaar onderling en met de binnenstad te verbinden. Zowel functioneel, circulair als fysiek.

360°concept

De lezing De Verbonden Stad maakt deel uit van een bredere studie van Kraaijvanger Architects naar een duurzame, circulaire toekomst. Hiertoe behoort project 360°, een duurzame woontoren die cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners combineert, in het hart van de stad.

Naast Hess, spreken tijdens de feestelijke opening burgemeester Meijer van Zwolle, Alfred Bolks algemeen directeur VanWonen en Daan Noordeloos, hoofd Organizational Development Transavia. Het nieuwe onderkomen van VanWonen is het enige kantoorpand dat ooit door Gerrit Rietveld is ontworpen. Na een grondige restauratie en renovatie is het weer in ere hersteld.

550 nieuwe leerplekken voor The British School in The Netherlands

Afbeelding

The British School in The Netherlands (BSN) breidt zijn campus in Leidschenveen uit met voortgezet onderwijs op de bestaande campus van Junior School Leidschenveen (JSL) met 550 extra leerplekken. De uitbreiding naar ontwerp van Kraaijvanger Architects richt zich op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in heel Nederland.

Lees meer

REVIT-held(m/v) en stagiairs gezocht!

Afbeelding

Ben jij een echte REVIT-koning(in)? Dan zijn we op zoek naar jou! Kijk snel op onze vacaturepagina en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken. Naast een bouwkundige met BIM-ervaring zoeken we voor eind januari weer stagiairs bouwkunde en marketing!

Lees meer

Zwemcentrum Rotterdam loopt vol

Afbeelding

De transformatie van het voormalige stadsdeelkantoor Rotterdam Zuid tot Zwemcentrum Rotterdam is bijna compleet. Terwijl er nog druk gebouwd wordt is al begonnen met het vullen van de zwembaden zodat alle systemen gelijk na de oplevering getest kunnen worden. Het zwemcentrum gaat 22 januari officieel open.

Lees meer

Hans Goverde op SGES 2017 in Zurich

Afbeelding

Maandag 30 oktober is Nederland gastland op het Swiss Green Economy Symposium 2017. De hele dag staat in het teken van grensoverschrijdende kennisuitwisseling op alle gebieden van duurzaamheid en de circulaire economie. Onder de titel “Benefits of Sustainable Building go beyond energy savings” geeft Hans Goverde zijn visie op architectuur in de circulaire economie.

Lees meer