Afbeelding

In ‘De Verbonden Stad' geeft David Hess zijn visie op de invloed van de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad.

Lezing De Verbonden Stad

6 december 2017

Wat is de toekomst van de stad? Wat voor gevolgen heeft de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad? David Hess geeft zijn visie op ‘De Verbonden Stad’ ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle op 7 december a.s.

Nieuwe verbindingen

Historische binnensteden blijven een enorme aantrekkingskracht hebben. Veel buitenwijken missen de diversiteit die zo kenmerkend is aan stadskernen. Ze zijn vaak eentonig en van elkaar gescheiden door wegen en sporen. Wie gaat er een weekendje naar de wijken buiten de periferie van Parijs ? Het merendeel van de stad bestaat uit dit soort buitenwijken.

Een aantal recente technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om deze wijken meer met elkaar onderling en met de binnenstad te verbinden. Zowel functioneel, circulair als fysiek.

360°concept

De lezing De Verbonden Stad maakt deel uit van een bredere studie van Kraaijvanger Architects naar een duurzame, circulaire toekomst. Hiertoe behoort project 360°, een duurzame woontoren die cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners combineert, in het hart van de stad.

Naast Hess, spreken tijdens de feestelijke opening burgemeester Meijer van Zwolle, Alfred Bolks algemeen directeur VanWonen en Daan Noordeloos, hoofd Organizational Development Transavia. Het nieuwe onderkomen van VanWonen is het enige kantoorpand dat ooit door Gerrit Rietveld is ontworpen. Na een grondige restauratie en renovatie is het weer in ere hersteld.

Museum Voorlinden wint Dutch Daylight Award 2018

Afbeelding

Vernieuwend en van zeldzaam hoog niveau. Dat vond de jury van de manier waarop het daglicht in Museum Voorlinden wordt binnengebracht. Een betere manier om kunst te tonen, kan de jury zich bijna niet voorstellen. Museum Voorlinden is door de jury daarom aangewezen als winnaar van de Dutch Daylight Award 2018 in de categorie >1000 m2.

Lees meer

Woonwijk Groenewoud van start

Afbeelding

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Lees meer