Afbeelding

In ‘De Verbonden Stad' geeft David Hess zijn visie op de invloed van de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad.

Lezing De Verbonden Stad

6 december 2017

Wat is de toekomst van de stad? Wat voor gevolgen heeft de moderne technologie op de mogelijkheden van circulair leven in de stad? David Hess geeft zijn visie op ‘De Verbonden Stad’ ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle op 7 december a.s.

Nieuwe verbindingen

Historische binnensteden blijven een enorme aantrekkingskracht hebben. Veel buitenwijken missen de diversiteit die zo kenmerkend is aan stadskernen. Ze zijn vaak eentonig en van elkaar gescheiden door wegen en sporen. Wie gaat er een weekendje naar de wijken buiten de periferie van Parijs ? Het merendeel van de stad bestaat uit dit soort buitenwijken.

Een aantal recente technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om deze wijken meer met elkaar onderling en met de binnenstad te verbinden. Zowel functioneel, circulair als fysiek.

360°concept

De lezing De Verbonden Stad maakt deel uit van een bredere studie van Kraaijvanger Architects naar een duurzame, circulaire toekomst. Hiertoe behoort project 360°, een duurzame woontoren die cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners combineert, in het hart van de stad.

Naast Hess, spreken tijdens de feestelijke opening burgemeester Meijer van Zwolle, Alfred Bolks algemeen directeur VanWonen en Daan Noordeloos, hoofd Organizational Development Transavia. Het nieuwe onderkomen van VanWonen is het enige kantoorpand dat ooit door Gerrit Rietveld is ontworpen. Na een grondige restauratie en renovatie is het weer in ere hersteld.

Succesvol CIC Rotterdam opent uitbreiding

Afbeelding

Op donderdag 15 maart j.l. opende het Cambridge Innovation Center (CIC), feestelijk de uitbreiding van maar liefst 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam. Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

Lees meer

Recorddag Zwemcentrum Rotterdam

Afbeelding

23 februari is het eindelijk zo ver! Dan opent de wethouder de deuren van Zwemcentrum Rotterdam. Het eerste officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad! Klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Want of je nu een pro bent, op jacht naar het wereldrecord, of een beginner die op het punt staat een eerste zwemles te nemen, Zwemcentrum Rotterdam biedt je alles zodat jij je persoonlijke record kunt verbreken. Welkom in jouw recordbad!

Lees meer

Symposium Natuurinclusief Ontwerpen

Afbeelding

Praktische tips voor méér groen en natuur in de stedelijke omgeving? Op dinsdag 6 maart gaat Hans Goverde, in op de toenemende vraag hiernaar. Met inspirerende voorbeelden van zijn natuurinclusieve projecten, zowel gerealiseerde als in ontwerp zijnde, geeft hij ontwerptips en onderstreept hij het belang van vroegtijdige samenwerking tussen opdrachtgevers, ontwerpers en ecologen.

Lees meer

Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

Afbeelding

Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

Lees meer