Afbeelding

De Binck

De Binck beste woonproject van Den Haag!

  28 september 2017

  Kraaijvanger is trots dat de Binck met Binck Eiland is uitgeroepen tot het Beste toekomstige woonproject van Den Haag!

  Twee dagen voor de officiële van de start bouw van De Binck is op het congres 'Woningmarkt Den Haag’ de gebiedstransformatie Binck Eiland bekroond met de titel Beste toekomstige woonproject van Den Haag. Wij zijn ontzettend trots dat we met De Binck daaraan bijdragen. De transformatie van kantoorgebouw voor de voormalig staatsdrukker SDU naar 75 appartementen is voor ons extra bijzonder. Niet alleen voor het belang van duurzaam gebruik van bestaande gebouwen, maar het is ook de eerste transformatie van een eigen ontwerp voor Hans Goverde, die in 2003 het complex voor de SDU tekende. De appartementen in de Binck zijn pas het begin van Binck Eiland waar uiteindelijk 240 woningen komen: de pioniers van transformatie van de Binckhorst van industrie- naar een levendig woon-werk-gebied voor 10.000 bewoners.

  Lees meer over de Binck 

  Succesvol CIC Rotterdam opent uitbreiding

  Afbeelding

  Op donderdag 15 maart j.l. opende het Cambridge Innovation Center (CIC), feestelijk de uitbreiding van maar liefst 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam. Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

  Lees meer

  Recorddag Zwemcentrum Rotterdam

  Afbeelding

  23 februari is het eindelijk zo ver! Dan opent de wethouder de deuren van Zwemcentrum Rotterdam. Het eerste officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad! Klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Want of je nu een pro bent, op jacht naar het wereldrecord, of een beginner die op het punt staat een eerste zwemles te nemen, Zwemcentrum Rotterdam biedt je alles zodat jij je persoonlijke record kunt verbreken. Welkom in jouw recordbad!

  Lees meer

  Symposium Natuurinclusief Ontwerpen

  Afbeelding

  Praktische tips voor méér groen en natuur in de stedelijke omgeving? Op dinsdag 6 maart gaat Hans Goverde, in op de toenemende vraag hiernaar. Met inspirerende voorbeelden van zijn natuurinclusieve projecten, zowel gerealiseerde als in ontwerp zijnde, geeft hij ontwerptips en onderstreept hij het belang van vroegtijdige samenwerking tussen opdrachtgevers, ontwerpers en ecologen.

  Lees meer

  Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

  Afbeelding

  Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

  Lees meer