Afbeelding

Burgemeester Aboutaleb, foto: Janiek Dam

Meer foto's staan hier

Kraaijvanger viert de toekomst in de Doelen

  13 september 2017

  Kraaijvanger bestaat dit jaar 90 jaar. Afgelopen donderdag 7 september vierden we het verleden, heden en de toekomst van Kraaijvanger Architects op de enige plek waar dat echt kan: Concertgebouw De Doelen. Burgemeester Aboutaleb en Wilfried de Jong openden de avond waarna er een crowdfunding-actie gelanceerd werd voor basisschool de Schalm in Rotterdam Zuid.

  Burgemeester Aboutaleb memoreerde de bijdrage van de gebroeders Kraaijvanger aan de wederopbouw. Dat het destijds zo Katholieke bureau zo succesvol kon worden “boven de rivieren” zegt iets over de mentaliteit van Rotterdam, waar de handen uit de mouwen steken belangrijker is dan de verzuiling. Wilfried de Jong, opgegroeid tijdens de wederopbouw, kwam erachter dat hij al een groot deel van zijn leven met die noeste arbeid in aanraking is gekomen. Van een nachtelijk bijbaantje in het Stationspostgebouw tot het uitgeven van het daar verdiende loon in de winkels aan de Hoogstraat.

  Na deze feestelijke opening was het tijd voor de lancering van de crowdfunding voor basisschool de Schalm, inclusief een dansoptreden door kinderen uit groep acht van deze school waar podiumkunsten een belangrijke rol spelen. De speciaal voor het jubileum gemaakte choreografie was een cadeau voor Kraaijvanger als dank voor de plannen die ze of we hebben gemaakt om het schoolgebouw klaar te maken voor de toekomst. Lees hier meer over dit project en hoe je bij kan dragen.

  Samen met onder andere (oud)medewerkers, vrienden, opdrachtgevers en familieleden van de oprichters van Kraaijvanger Architects werd er nog lang nagepraat, gegeten, gedronken en gedanst tot in de nacht. Alles in de grandeur van het bekendste monument van Kraaijvanger. Er kan met trots teruggekeken worden op het jubileumfeest waar niet alleen de eeuwigheidswaarde en het belang van architectuur werd gevierd, maar ook de crowdfunding aan het einde van de avond al ruim 30% van het streefbedrag bereikte.

  Kraaijvanger wil iedereen bedanken die met ons dit geweldige jubileum heeft gevierd en in het bijzonder alle mensen die al hebben bijgedragen aan de crowdfunding voor OBS de Schalm.

  Op onze Facebook-pagina vind je een fotoverslag van de avond.

  Kraaijvanger op Expo Real

  Afbeelding

  Kraaijvanger Architects presenteert zich op de Expo Real, de toonaangevende vastgoedbeurs in de Messe München. Bent u op 4 of 5 oktober ook op de Expo Real? Maak dan nu een afspraak met onze partners Hans Goverde of Ries Meertens en kom naar de Dutch Architects stand van het de BNA op het Holland Property Plaza.

  Lees meer

  Help ons OBS de Schalm helpen.

  Afbeelding

  Voor ons 90 jarige bestaan hebben we besloten om iets cadeau te geven aan de toekomst. De toekomst van de leerlingen van basisschool de Schalm om precies te zijn. Om iets terug te doen voor de stad hebben we een ontwerp gemaakt voor de verbetering van het schoolgebouw, dat plan is ons cadeau aan de Schalm. Op ons jubileumfeest in de Doelen zijn we een crowdfunding gestart die nu al op 39% staat!

  Lees meer

  Voorlinden op een zegel

  Afbeelding

  Het door Dirk Jan Postel ontworpen Museum Voorlinden staat sinds deze maand op een postzegel. Het museum heeft een postzegel vel laten ontwerpen met daarop hoogtepunten uit de collectie, de natuur op het landgoed en natuurlijk het gebouw zelf. De zegels zijn te koop bij de museumwinkel en de winkels van Bruna.

  Lees meer