Afbeelding

Burgemeester Aboutaleb, foto: Janiek Dam

Meer foto's staan hier

Kraaijvanger viert de toekomst in de Doelen

  13 september 2017

  Kraaijvanger bestaat dit jaar 90 jaar. Afgelopen donderdag 7 september vierden we het verleden, heden en de toekomst van Kraaijvanger Architects op de enige plek waar dat echt kan: Concertgebouw De Doelen. Burgemeester Aboutaleb en Wilfried de Jong openden de avond waarna er een crowdfunding-actie gelanceerd werd voor basisschool de Schalm in Rotterdam Zuid.

  Burgemeester Aboutaleb memoreerde de bijdrage van de gebroeders Kraaijvanger aan de wederopbouw. Dat het destijds zo Katholieke bureau zo succesvol kon worden “boven de rivieren” zegt iets over de mentaliteit van Rotterdam, waar de handen uit de mouwen steken belangrijker is dan de verzuiling. Wilfried de Jong, opgegroeid tijdens de wederopbouw, kwam erachter dat hij al een groot deel van zijn leven met die noeste arbeid in aanraking is gekomen. Van een nachtelijk bijbaantje in het Stationspostgebouw tot het uitgeven van het daar verdiende loon in de winkels aan de Hoogstraat.

  Na deze feestelijke opening was het tijd voor de lancering van de crowdfunding voor basisschool de Schalm, inclusief een dansoptreden door kinderen uit groep acht van deze school waar podiumkunsten een belangrijke rol spelen. De speciaal voor het jubileum gemaakte choreografie was een cadeau voor Kraaijvanger als dank voor de plannen die ze of we hebben gemaakt om het schoolgebouw klaar te maken voor de toekomst. Lees hier meer over dit project en hoe je bij kan dragen.

  Samen met onder andere (oud)medewerkers, vrienden, opdrachtgevers en familieleden van de oprichters van Kraaijvanger Architects werd er nog lang nagepraat, gegeten, gedronken en gedanst tot in de nacht. Alles in de grandeur van het bekendste monument van Kraaijvanger. Er kan met trots teruggekeken worden op het jubileumfeest waar niet alleen de eeuwigheidswaarde en het belang van architectuur werd gevierd, maar ook de crowdfunding aan het einde van de avond al ruim 30% van het streefbedrag bereikte.

  Kraaijvanger wil iedereen bedanken die met ons dit geweldige jubileum heeft gevierd en in het bijzonder alle mensen die al hebben bijgedragen aan de crowdfunding voor OBS de Schalm.

  Op onze Facebook-pagina vind je een fotoverslag van de avond.

  Zwemcentrum Rotterdam loopt vol

  Afbeelding

  De transformatie van het voormalige stadsdeelkantoor Rotterdam Zuid tot Zwemcentrum Rotterdam is bijna compleet. Terwijl er nog druk gebouwd wordt is al begonnen met het vullen van de zwembaden zodat alle systemen gelijk na de oplevering getest kunnen worden. Het zwemcentrum gaat 22 januari officieel open.

  Lees meer

  Hans Goverde op SGES 2017 in Zurich

  Afbeelding

  Maandag 30 oktober is Nederland gastland op het Swiss Green Economy Symposium 2017. De hele dag staat in het teken van grensoverschrijdende kennisuitwisseling op alle gebieden van duurzaamheid en de circulaire economie. Onder de titel “Benefits of Sustainable Building go beyond energy savings” geeft Hans Goverde zijn visie op architectuur in de circulaire economie.

  Lees meer

  Eerste paal Van Gelder

  Afbeelding

  In Ridderkerk is de eerste paal geslagen van de nieuwe huisvesting van Van Gelder groente & fruit. Het 30.000m² omvattende pand gaat de blikvanger worden op het nieuwe bedrijventerein Nieuw-Reijerwaard. Het BREEAM Outstanding gecertificeerde ontwerp is niet alleen een productie en verwekingslokatie maar met een spectaculair experience centre ook een internationaal uithangbord voor Van Gelder en de AFG-sector.

  Lees meer

  Radical sustainable architecture

  Afbeelding

  Woensdag 11 oktober is Vincent van der Meulen te gast bij de CIC Speaker Sessions. Onder de titel Radical Sustainanble Architecture geeft hij zijn kijk op gezond en duurzaam bouwen voor een circulaire toekomst. Wat is er nu al mogelijk en welke ontwikkelingen hebben we nog nodig zodat onze gebouwen een positieve impact op onze omgeving hebben?

  Lees meer