Afbeelding

Burgemeester Aboutaleb, foto: Janiek Dam

Meer foto's staan hier

Kraaijvanger viert de toekomst in de Doelen

  13 september 2017

  Kraaijvanger bestaat dit jaar 90 jaar. Afgelopen donderdag 7 september vierden we het verleden, heden en de toekomst van Kraaijvanger Architects op de enige plek waar dat echt kan: Concertgebouw De Doelen. Burgemeester Aboutaleb en Wilfried de Jong openden de avond waarna er een crowdfunding-actie gelanceerd werd voor basisschool de Schalm in Rotterdam Zuid.

  Burgemeester Aboutaleb memoreerde de bijdrage van de gebroeders Kraaijvanger aan de wederopbouw. Dat het destijds zo Katholieke bureau zo succesvol kon worden “boven de rivieren” zegt iets over de mentaliteit van Rotterdam, waar de handen uit de mouwen steken belangrijker is dan de verzuiling. Wilfried de Jong, opgegroeid tijdens de wederopbouw, kwam erachter dat hij al een groot deel van zijn leven met die noeste arbeid in aanraking is gekomen. Van een nachtelijk bijbaantje in het Stationspostgebouw tot het uitgeven van het daar verdiende loon in de winkels aan de Hoogstraat.

  Na deze feestelijke opening was het tijd voor de lancering van de crowdfunding voor basisschool de Schalm, inclusief een dansoptreden door kinderen uit groep acht van deze school waar podiumkunsten een belangrijke rol spelen. De speciaal voor het jubileum gemaakte choreografie was een cadeau voor Kraaijvanger als dank voor de plannen die ze of we hebben gemaakt om het schoolgebouw klaar te maken voor de toekomst. Lees hier meer over dit project en hoe je bij kan dragen.

  Samen met onder andere (oud)medewerkers, vrienden, opdrachtgevers en familieleden van de oprichters van Kraaijvanger Architects werd er nog lang nagepraat, gegeten, gedronken en gedanst tot in de nacht. Alles in de grandeur van het bekendste monument van Kraaijvanger. Er kan met trots teruggekeken worden op het jubileumfeest waar niet alleen de eeuwigheidswaarde en het belang van architectuur werd gevierd, maar ook de crowdfunding aan het einde van de avond al ruim 30% van het streefbedrag bereikte.

  Kraaijvanger wil iedereen bedanken die met ons dit geweldige jubileum heeft gevierd en in het bijzonder alle mensen die al hebben bijgedragen aan de crowdfunding voor OBS de Schalm.

  Op onze Facebook-pagina vind je een fotoverslag van de avond.

  Recorddag Zwemcentrum Rotterdam

  Afbeelding

  23 februari is het eindelijk zo ver! Dan opent de wethouder de deuren van Zwemcentrum Rotterdam. Het eerste officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad! Klaar om het ene record na het andere te laten sneuvelen. Want of je nu een pro bent, op jacht naar het wereldrecord, of een beginner die op het punt staat een eerste zwemles te nemen, Zwemcentrum Rotterdam biedt je alles zodat jij je persoonlijke record kunt verbreken. Welkom in jouw recordbad!

  Lees meer

  Symposium Natuurinclusief Ontwerpen

  Afbeelding

  Praktische tips voor méér groen en natuur in de stedelijke omgeving? Op dinsdag 6 maart gaat Hans Goverde, in op de toenemende vraag hiernaar. Met inspirerende voorbeelden van zijn natuurinclusieve projecten, zowel gerealiseerde als in ontwerp zijnde, geeft hij ontwerptips en onderstreept hij het belang van vroegtijdige samenwerking tussen opdrachtgevers, ontwerpers en ecologen.

  Lees meer

  Opening nieuwe politiepost in stadhuis Maassluis

  Afbeelding

  Burgemeester Edo Haan en Gunther Tijdink, teamchef van de politie Eenheid Rotterdam, openen maandag 29 januari 2018 de nieuwe politiepost in het Maassluise stadhuis. De politiepost, ontworpen door Kraaijvanger Architects,  is de nieuwe werklocatie van de wijkagenten van Maassluis.

  Lees meer

  Op Zuid zwem je verder in het zwemcentrum

  Afbeelding

  Op 22 januari opende Zwemcentrum Rotterdam zijn deuren voor het publiek. De ingebruikname van het zwembad is een eerste mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Gemeente Rotterdam, consortium Hart van Zuid (Ballast Nedam en Heijmans) en Kraaijvanger Architects werkten nauw samen bij de realisatie van het zwemcentrum. Het bad is er voor Rotterdammers, maar heeft ook grote internationale ambities. De officiële opening vindt plaats op 23 februari 2018.

  Lees meer