Afbeelding

Burgemeester Aboutaleb, foto: Janiek Dam

Meer foto's staan hier

Kraaijvanger viert de toekomst in de Doelen

  13 september 2017

  Kraaijvanger bestaat dit jaar 90 jaar. Afgelopen donderdag 7 september vierden we het verleden, heden en de toekomst van Kraaijvanger Architects op de enige plek waar dat echt kan: Concertgebouw De Doelen. Burgemeester Aboutaleb en Wilfried de Jong openden de avond waarna er een crowdfunding-actie gelanceerd werd voor basisschool de Schalm in Rotterdam Zuid.

  Burgemeester Aboutaleb memoreerde de bijdrage van de gebroeders Kraaijvanger aan de wederopbouw. Dat het destijds zo Katholieke bureau zo succesvol kon worden “boven de rivieren” zegt iets over de mentaliteit van Rotterdam, waar de handen uit de mouwen steken belangrijker is dan de verzuiling. Wilfried de Jong, opgegroeid tijdens de wederopbouw, kwam erachter dat hij al een groot deel van zijn leven met die noeste arbeid in aanraking is gekomen. Van een nachtelijk bijbaantje in het Stationspostgebouw tot het uitgeven van het daar verdiende loon in de winkels aan de Hoogstraat.

  Na deze feestelijke opening was het tijd voor de lancering van de crowdfunding voor basisschool de Schalm, inclusief een dansoptreden door kinderen uit groep acht van deze school waar podiumkunsten een belangrijke rol spelen. De speciaal voor het jubileum gemaakte choreografie was een cadeau voor Kraaijvanger als dank voor de plannen die ze of we hebben gemaakt om het schoolgebouw klaar te maken voor de toekomst. Lees hier meer over dit project en hoe je bij kan dragen.

  Samen met onder andere (oud)medewerkers, vrienden, opdrachtgevers en familieleden van de oprichters van Kraaijvanger Architects werd er nog lang nagepraat, gegeten, gedronken en gedanst tot in de nacht. Alles in de grandeur van het bekendste monument van Kraaijvanger. Er kan met trots teruggekeken worden op het jubileumfeest waar niet alleen de eeuwigheidswaarde en het belang van architectuur werd gevierd, maar ook de crowdfunding aan het einde van de avond al ruim 30% van het streefbedrag bereikte.

  Kraaijvanger wil iedereen bedanken die met ons dit geweldige jubileum heeft gevierd en in het bijzonder alle mensen die al hebben bijgedragen aan de crowdfunding voor OBS de Schalm.

  Op onze Facebook-pagina vind je een fotoverslag van de avond.

  StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

  Afbeelding

  Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. 

  Lees meer

  Maak een VR-tour door het nieuwe Ahoy Rotterdam

  Afbeelding

  Zwart Licht heeft een VR-tour gemaakt door de render van het vernieuwde Rotterdam AHOY. In de VR - tour is een virtuele omgeving gecreëerd die een voorproef geeft van de transformatie. Door de verschillende bewegingsfuncties kunnen gebruikers door de congreshallen wandelen en een kijkje nemen in de nieuwe congresruimte. Ook wordt duidelijk hoe de ruimtes zich vormgeven wanneer ze in gebruik gaan. 

  Lees meer

  Kraaijvanger op Transformatieplein PROVADA

  Afbeelding

  Van 5 t/m 7 juni is Kraaijvanger Architects aanwezig op Nederlands grootste vastgoedbeurs de PROVADA in de RAI Amsterdam. Heeft u vragen over transformaties, circulariteit of duurzaamheid? Of wilt u uw ambities op het gebied van stedenbouw, ontwerp, bouw of verbouw aan ons voorleggen? Onze architecten en vastgoedexperts ontvangen u graag op het Transformatieplein in Hal 11 Stand 11. Mis ook dit jaar onze design pitch niet. En vergeet niet om te stemmen op ons voor de StiB Award genomineerde Zwemcentrum Rotterdam in de stand van Vastgoedmarkt. Transformatieplein wordt georganiseerd door Vakmedianet, De Architect en Vastgoedmarkt. Bent u verhinderd voor de PROVADA 2018? Geen nood. Maak gerust een afspraak

  Lees meer

  Dag van de Architectuur 2018

  Afbeelding

  Bezoekers van de Dag van de Architectuur worden ook dit jaar verwelkomd door Kraaijvanger Architects. Op diverse lokaties zullen architecten van Kraaijvanger rondleidingen en presentaties geven.

  Lees meer