3073_02_n3_medium-53c52c3939286.jpg

Stadhuis Vlaardingen

Een zorgvuldig gerenoveerd en gerestaureerd 17e eeuws stadhuis met een moderne kantooromgeving. Dit is wat Kraaijvanger voor Gemeente Vlaardingen heeft gerealiseerd. Zestig jaar geleden is het historische stadhuis geïntegreerd in een groter complex en in de jaren zeventig kwam hier een stadskantoor naast. Het stadskantoor is tevens door Kraaijvanger getransformeerd.

Grotendeels is het pand in de oorspronkelijke staat teruggebracht, zoals de monumentale rondgang om de binnenplaats. Hier is de oude publieksbalie weer opgenomen in de gangstructuur. Omdat er achter een eigentijds vergadercentrum is geplaatst, ontstaat hier een interessante ontmoeting tussen oud en nieuw. De burgerzaal ademt weer de sfeer van de jaren ‘50 uit dankzij de natuurstenen vloeren en de kromming in de beide kopswanden. De fractiekamers doen er niet voor onder.

Op de tweede verdieping is juist een moderne kantooromgeving gerealiseerd die qua uitstraling en stijl aansluit bij het naastgelegen stadskantoor. De typische houten lambriseringen en raamkaders herinneren nog aan het verleden.

Naam

Stadhuis Vlaardingen

Locatie

Vlaardingen

Ontwerp

2012

Bouwperiode

2013 - 2014

Opdrachtgever

Gemeente Vlaardingen

Team

Dirk Jan Postel, Joost Esschendal, Patrick Keijzer, Leendert Spreij, Bart van der Werf, Evelien Withagen

"Happiness... consists in giving, and in serving others."
(Henry Drummond)