Nieuws

Nog 2 dagen om de Schalm te helpen!

De crowdfunding voor OBS de Schalm is met al €7335 opgehaald dichtbij de eerste mijlpaal: de renovatie van de mediatheek. Maar we zijn er nog niet! Help ons mee om De Schalm te helpen, met een kleine bijdrage hebben de leerlingen straks een multifunctionele mediatheek die in een handomdraai tot een podium is om te toveren. Maar dan moeten we zo dicht mogelijk bij het streefbedrag komen! Doneer direct op geefondewijs.nl

We zijn alle donateurs op geefonderwijs en iedereen die producten of diensten heeft bijgedragen hoe dan ook ontzettend dankbaar!

Lees meer

Radical sustainable architecture

Woensdag 11 oktober is Vincent van der Meulen te gast bij de CIC Speaker Sessions. Onder de titel Radical Sustainanble Architecture geeft hij zijn kijk op gezond en duurzaam bouwen voor een circulaire toekomst. Wat is er nu al mogelijk en welke ontwikkelingen hebben we nog nodig zodat onze gebouwen een positieve impact op onze omgeving hebben?

Lees meer

De Binck beste woonproject van Den Haag!

Kraaijvanger is trots dat de Binck met Binck Eiland is uitgeroepen tot het Beste toekomstige woonproject van Den Haag!

Twee dagen voor de officiële van de start bouw van De Binck is op het congres 'Woningmarkt Den Haag’ de gebiedstransformatie Binck Eiland bekroond met de titel Beste toekomstige woonproject van Den Haag. Wij zijn ontzettend trots dat we met De Binck daaraan bijdragen. De transformatie van kantoorgebouw voor de voormalig staatsdrukker SDU naar 75 appartementen is voor ons extra bijzonder. Niet alleen voor het belang van duurzaam gebruik van bestaande gebouwen, maar het is ook de eerste transformatie van een eigen ontwerp voor Hans Goverde, die in 2003 het complex voor de SDU tekende. De appartementen in de Binck zijn pas het begin van Binck Eiland waar uiteindelijk 240 woningen komen: de pioniers van transformatie van de Binckhorst van industrie- naar een levendig woon-werk-gebied voor 10.000 bewoners.

Lees meer over de Binck 

Lees meer

Kraaijvanger op Expo Real

Kraaijvanger Architects presenteert zich op de Expo Real, de toonaangevende vastgoedbeurs in de Messe München. Bent u op 4 of 5 oktober ook op de Expo Real? Maak dan nu een afspraak met onze partners Hans Goverde of Ries Meertens en kom naar de Dutch Architects stand van het de BNA op het Holland Property Plaza.

Daarnaast spreekt Hans Goverde op 5 oktober om 18:00 uur op het Pitch Fest Creative #olland in hartje München, een inspirerende avond voor creatieve grensverleggers georganiseerd door de BNA en Creative #olland.

Lees meer

Help ons OBS de Schalm helpen.

Voor ons 90 jarige bestaan hebben we besloten om iets cadeau te geven aan de toekomst. De toekomst van de leerlingen van basisschool de Schalm om precies te zijn. Om iets terug te doen voor de stad hebben we een ontwerp gemaakt voor de verbetering van het schoolgebouw, dat plan is ons cadeau aan de Schalm. Op ons jubileumfeest in de Doelen zijn we een crowdfunding gestart die nu al op 39% staat!

 

Lees meer

Eerste paal Van Gelder

Maandag 9 oktober is in Ridderkerk de eerste paal geslagen van de nieuwe huisvesting van Van Gelder groente & fruit. Het 30.000m² omvattende pand gaat de blikvanger worden op het nieuwe bedrijventerein Nieuw-Reijerwaard. Het BREEAM Outstanding gecertificeerde ontwerp is niet alleen een productie en verwekingslokatie maar met een spectaculair experience centre ook een internationaal uithangbord voor Van Gelder en de AFG-sector.

Voor Van Gelder betekent dit de volgende stap in de ontwikkeling van de organisatie. Het familiebedrijf keert terug naar de locatie aan de Krommeweg waar het in de jaren ‘50 allemaal begonnen is met het telen van spruiten. Van Gelder is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in groenten en fruit met het grootste assortiment van Nederland, landelijke dekking en meer dan 300 medewerkers. Vanuit Ridderkerk levert Van Gelder alles dagvers op het gebied van aardappelen, verse groenten en fruit. Ook het bewerken, ompakken en produceren van groenten en fruit vindt plaats op de locatie in Ridderkerk. Gerrit van Gelder kijkt uit naar de nieuwbouw: “De nieuwbouw op deze locatie biedt een enorme kans voor ons bedrijf. Op de nieuwe locatie kunnen we de logistiek optimaliseren, inspelen op de vele ontwikkelingen in onze sector en weer verder groeien”.

Lees meer

Nieuw fase CIC Rotterdam

CIC Rotterdam breidt uit! De bouw van nog eens 3.500m² ruimte voor startups, investeerders en innovatieve bedrijven is gestart!

Dat de uitbreiding hard nodig is blijkt wel uit de ruim 130 bedrijven die de al bestaande 4000m² in minder dan een jaar hebben gevuld. We zijn er trots op bij te dragen aan de groei van high tech startups in het hart van Rotterdam. De meer dan 100 nieuwe kantoorruimtes krijgen een vergelijkbare lay-out maar een helemaal nieuwe look en feel.

De opening van de eerste 1000m² van de uitbreiding staat gepland voor januari 2018, de rest volgt in maart 2018.  Meer informatie over CIC?

Lees meer

Hoogste punt Rabobank Gouwestreek bereikt!

Acht maanden na de start van de bouw van de Rabobank Gouwestreek is het hoogste punt bereikt. Een mooie mooie mijlpaal die door de Rabobank groot gevierd werd met bouwers, raadsleden, commissarissen en omwonenden vierden dit samen op de bouwplaats. 


Lees meer

Kraaijvanger viert de toekomst in de Doelen

Kraaijvanger bestaat dit jaar 90 jaar. Afgelopen donderdag 7 september vierden we het verleden, heden en de toekomst van Kraaijvanger Architects op de enige plek waar dat echt kan: Concertgebouw De Doelen. Burgemeester Aboutaleb en Wilfried de Jong openden de avond waarna er een crowdfunding-actie gelanceerd werd voor basisschool de Schalm in Rotterdam Zuid.

Burgemeester Aboutaleb memoreerde de bijdrage van de gebroeders Kraaijvanger aan de wederopbouw. Dat het destijds zo Katholieke bureau zo succesvol kon worden “boven de rivieren” zegt iets over de mentaliteit van Rotterdam, waar de handen uit de mouwen steken belangrijker is dan de verzuiling. Wilfried de Jong, opgegroeid tijdens de wederopbouw, kwam erachter dat hij al een groot deel van zijn leven met die noeste arbeid in aanraking is gekomen. Van een nachtelijk bijbaantje in het Stationspostgebouw tot het uitgeven van het daar verdiende loon in de winkels aan de Hoogstraat.

Na deze feestelijke opening was het tijd voor de lancering van de crowdfunding voor basisschool de Schalm, inclusief een dansoptreden door kinderen uit groep acht van deze school waar podiumkunsten een belangrijke rol spelen. De speciaal voor het jubileum gemaakte choreografie was een cadeau voor Kraaijvanger als dank voor de plannen die ze of we hebben gemaakt om het schoolgebouw klaar te maken voor de toekomst. Lees hier meer over dit project en hoe je bij kan dragen.

Samen met onder andere (oud)medewerkers, vrienden, opdrachtgevers en familieleden van de oprichters van Kraaijvanger Architects werd er nog lang nagepraat, gegeten, gedronken en gedanst tot in de nacht. Alles in de grandeur van het bekendste monument van Kraaijvanger. Er kan met trots teruggekeken worden op het jubileumfeest waar niet alleen de eeuwigheidswaarde en het belang van architectuur werd gevierd, maar ook de crowdfunding aan het einde van de avond al ruim 30% van het streefbedrag bereikte.

Kraaijvanger wil iedereen bedanken die met ons dit geweldige jubileum heeft gevierd en in het bijzonder alle mensen die al hebben bijgedragen aan de crowdfunding voor OBS de Schalm.

Op onze Facebook-pagina vind je een fotoverslag van de avond.

Lees meer

Voorlinden op een zegel

Het door Dirk Jan Postel ontworpen Museum Voorlinden staat sinds deze maand op een postzegel. Het museum heeft een postzegel vel laten ontwerpen met daarop hoogtepunten uit de collectie, de natuur op het landgoed en natuurlijk het gebouw zelf. De zegels zijn te koop bij de museumwinkel en de winkels van Bruna.

Lees meer

Help Kraaijvanger Architects OBS De Schalm transformeren

Kraaijvanger Architects | Vacatures

RDW Veendam - Kraaijvanger Architects

RTL Woontips bij Binck Zuid

Het effect van Vincent van der Meulen

The Hub Lapse

Jaarbeurs MeetUp