Interieur
Gevel

Van Gelder

Ontwerp2017

Clientvan Gelder groente & fruit

TeamDavid Hess, Laurens Meulman, Quirijn Petersen, Eveline Withagen, Linda Brouwer, Bart van der Werf, Ioana Ailincai

GFA30000 m²

One building. That’s the fundamental idea of the subject for the new house of Van Gelder. In contrast to the sum of different boxes, you can often see at business areas, all the functions of Van Gelder are combined into one sustainable object with a BREEAM outstanding certificate.

In a continuous frame work, of a mile long, a distribution hall, automatic order-picking-system, offices, a greenhouse, laboratory kitchen and an experience centre form  one overview together. 

Eye-catching is the experience centre, designed as a museological space with a lot of light and a wink to the greenhouses. It’s the space for meetings, knowledge exchange and experience. Visitors are welcomed here and get introduced to Van Gelder and the AGF-sector. Through a majestic stair people can explore the rest of the building. Routes take you past presentation rooms, a restaurant, offices, greenhouses and the industrial process of Van Gelder.

Impressions by MdB3d

Print